Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliğinden (BDİ) Talat  Caferi'nin Meclis Başkanı seçilmesinin ardından meclis önünde İç Makedon Devrimci  Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) yanlılarının  başlattığı protesto devam ediyor.

Ülke medyasında yer alan haberlere göre, Meclise zorla giren maskeli  bir grup protestocu, bazı milletvekillerini rehin aldı. Çıkan olaylar sırasında,  Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev'in de  aralarında bulunduğu bazı isimler yaralandı.

(SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev'in de  aralarında bulunduğu bazı isimler yaralandı.

Öte yandan, aralarında Anadolu Ajansı kameramanının da bulunduğu bazı  basın mensupları da Meclis binasında rehin kaldı. Ellerinde tabancalar olan  grubun herkese hangi medya için çalıştıklarını sordukları ve bazı kişileri  darbettikleri öğrenildi.

MASKELİ GURUP BASIN MENSUPLARINI DARP ETTİ

Protestoların başlamasının ardından Meclise giren maskeli bir grup,  bazı milletvekillerini rehin alıp darbederken, aralarında Anadolu Ajansı (AA)  kameramanının da bulunduğu bazı basın mensupları Meclis binasında rehin kaldı.

Telefon aracılığıyla içeride yaşananları aktaran AA kameramanı, grubun iki basın mensubunu darbettiğini bildirdi. Maskeli grubun basın mensuplarına  "Hangi medya grubu için çalıştığını" sorduğunu aktaran kameraman, darbedilen iki  basın mensubunun kanlar içinde kaldığını aktardı.

MECLİSTEKİ BİR ODADA KAPALI KALDILAR

Meclis içindeki bir odada olduklarını ve ışıkları kapadıklarını  belirten kameraman, durumunun şimdilik iyi olduğunu, etraftan ağlama sesleri  duyduğunu ifade etti.

Maskeli grup tarafından önce bir odaya, ardından başka bir odaya  götürüldüklerini anlatan kameraman, yanında başka basın mensuplarının da  bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un  ilerleyen saatlerde basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

Kaynak:Milliyet