Samsun'da Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Onur Anıtı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında, tarım danışmanlarına kadro verilmesi çağrısında bulundu.

WhatsApp Image 2023-01-26 at 14.26.57 (1)

"İNSANLARI MAHKUM EDİYORLAR"

Onur Anıtında düzenlenen açıklamaya tarım danışmanları da katılırken, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Asgari ücretin 8 bin 500 olduğu yerde, Türk tarımına hizmet için gecesini gündüzüne katan kardeşlerimize Tarım Bakanlığımız tarafından 6 bin lira gibi bir rakam veriliyor. Bir tarım danışmanının eline sigorta ve vergiyi düştükten sonra 3 bin 800 lira kalmaktadır. Serbest çalışan bir tarım danışmanının 3 bin 800 lira ile geçinebilecek sihirli formül var mı? Sayın Cumhurbaşkanım süt parasını, mama parasını karşılayamayacak bir ücrete bu insanları mahkum ediyorlar." dedi.

Avcı, Türkiye genelinde 800 tarım danışmanı bulunduğunu belirterek, kadro istediklerini ifade etti. Açıklama sonrası Onur Atında düzenlenen açıklamaya katılan tarım danışmanları, belgelerini yakarak, kadro istediklerini söyledi.

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.