AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından başlatılan ve Türkiye’nin 81 ilinden 250 gencin şehit ailelerinden teslim aldıkları Türk bayraklarıyla Ankara’da bir araya gelerek, temsilen bir Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürmesiyle gerçekleşecek "Bu Bayrak Bize Emanet" adlı projenin Manisa ayağı, Yunusemre Belediyesi bahçesinde bulunan Yunus Park Kafe’de gerçekleştirildi.

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığının organizasyonuyla Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin ev sahipliğinde düzenlenen programda 4 AK Parti’li genç, şehit ailelerinden teslim aldıkları Türk bayraklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a götürmek üzere teslim aldı. Belediye bahçesinde düzenlenen ‘Bu Bayrak Bize Emanet’ etkinliğine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, il yöneticileri ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Etkinlik, Ahmet İnce’nin Kur’an tilavetiyle başladı. Töreninin açılış konuşmasını AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök yaptı. Projeye destek verenlere teşekkür eden Gök, “Genel merkez gençlik kollarımız geçen sene 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimiz için böyle bir proje geliştirdi. Bu projede 250 gencimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bayrakları götürecekler. Destek veren herkesten Allah razı olsun" dedi.

Gök’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş ise 15 Temmuz hain girişiminin ardından Türkiye’de önemli bir milli duruş sergilendiğini ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da hain bir kalkışmayla yüz yüze geldik. Cumhurbaşkanımızın nitelikli olmasını o akşam iyice idrak ettim. O gece stratejik emir olarak ‘Tüm vatandaşlarımız vatanına sahip çıksın’ dedi. Kendisi de milletin ve devletin geleceğini muhafaza etmek adına mücadeleye katıldı. Hainlerin derdest edilerek ortadan kaldırılması sağlandı. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet düsturuna sahip çıkmalıyız. Yenikapı ruhuyla müreffeh günlere ulaşacağız. Şehit aileleri ve gazilerimiz adına da Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Burada biz çok şanslıyız. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi’nin destekleri her zaman bizlerle. Bu bizde büyük bir mutluluk oluşturmaktadır. 15 Temmuz Şehitlerini anmak için yapılan programın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Emaneti gençler taşıyacak”

Türkiye’nin menfaatine olan her projeye destek olduklarını ve böyle bir projeyle gelen gençlere umut dolu gözlerle baktığını ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuşmasında Türkiye’nin gençlere emanet olduğunu ve bu emanete sahip çıkmak için kalben, zihnen ve vicdanen eğitimin şart olduğunu belirterek, “Gençlerimiz manevi anlamı büyük olan bir yürüyüş gerçekleştirecekler. Bayrağımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza tevdi edecekler. Bu hareket, içerisinde çok büyük anlamlar barındırıyor. Bu bayrak ülkemizi, milletimizin onurunu, devletimizin gücünü temsil ediyor. Bu bayrağı hep yükseklere kaldırmak ve hep orada tutmak, yani bu ülkenin başını dik tutmak. Devleti ve milleti yüceltmek. Bu bayrağın yüceltilmesi saydıklarımızın hepsini temsil ediyor. Ülkemizle ilgili çok büyük emelleri olan düşmanlar var. Canice üzerimize saldıranlar var. Her bir taraftan terör örgütlerini alenen destekleyerek büyük hesaplar yapanlar var. Bu hesapları boşa çıkarmamız lazım. Nasıl olacak? Gençlerimizin vatan ve bayrak sevgisiyle büyümesi sayesinde bu hesaplar boşa çıkacak. Çok iyi eğitilmeniz, kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım. Ülkenize ve bayrağınıza güveneceksiniz. Ancak bunun dışında kalbinizi ve beyninizi de eğitmeniz lazım. İyi sanat, pozitif bilimler öğrenmeniz lazım. Kalbinizi eğitmeniz lazım. Vicdanınızı eğitmeniz lazım. Başta iman edeceksiniz, çok güçlü olacaksınız. Ülkemizi çok iyi yerlere taşıyacaksınız. Şehitlerimizin ve gazilerimizin omuzlarında yükselen ülkemiz sizlerin gayretiyle daha da ileriye gidecek. Ülkemizin umutları sizde Ülkemizin emaneti sizde Biz de sizlere destek olacağız. Milletimizin başı dik, alnı açık olacak. Giden arkadaşlarımıza selam ve dualarımızı iletiyoruz” dedi.

15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin bütün düşmanlarına "Kolay lokma değiliz" mesajını çok net verdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ise şunları söyledi: “Böyle güzel bir organizasyon için gençlik teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da aşağılık bir kalkışmayı halkımız püskürttü. Darbe girişiminde nifak tohumunu ekmeye çalışanlara değerli belediye başkanımızın çok önemli müdahaleleri oldu. Gençlerimiz de bu mücadelede çok önemli rol oynadı. Gençlerimiz emanetlerine sahip çıkıyorlar. Sokakları doldurduk. 27 gece nöbet tuttuk. Birileri de Türkiye’nin kolay lokma olmadığını anlamış oldu. O gün vatanı için canını veren şehitlerimiz ve gazilerimiz için Manisa’da da anma programları düzenlendi. Çok anlamlı organizasyonlar yapılıyor. Bu geceki organizasyon için Gençlik Kolları Başkanımız Ender Gök ve Yunusemre için gecesini gündüzüne katan kıymetli Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ediyorum.”