23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’na katılan sporcular, yarışma stresini turistik gezilerle atıyorlar.

23’üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları Samsun’da devam ediyor. Olimpiyatlara katılan 6 kıta, 97 ülkeden 3 bin 148 ve 5 binin üzerinde katılımcı, olimpiyat ve yarışmaların heyecanını yaşarken, diğer taraftan da Samsun’u keşfediyorlar.

Samsun’un doğasına hayran kaldılar

Yarışmalardan arta kalan zamanlarda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz turları ile Samsun’un doğal güzelliklerini ziyaret eden katılımcılar, Samsun’un doğasına hayran kaldılar.

Özellikle Ayvacık ve Vezirköprü Şahinkaya Kanyonlarına hayran olduklarını dile getiren yabancı konuklar, Samsunluların adeta bir cennette yaşadıklarına vurgu yaparak, “ Buraların tadına doyamadık” dediler.

Samsun’da çok keyifli bir olimpiyat geçirdiklerini dile getiren katılımcılar, bir kez daha Samsun’a gelmek istediklerini belirterek, “Türkiye’de insanlar çok güler yüzlü. Bize çok içten ve samimi davrandılar. Bize misafirperverliklerini gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Daha önce Türkiye’de yaşanan olayları duymuştuk. Türkiye’ye gelmeden önce kafamızda güvenlik konusunda birkaç soru işareti vardı ama geldiğimizde gördük ki gerçekten korkulacak hiçbir şey yok."

Olimpiyatlara katılan sporcu ve katılımcılar Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği turlar dışında TÜRSAB tarafından organize edilen turlara da katılabiliyorlar.