Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşlar birçoğu şehirde koronavirüs testi pozitif çıkan ya da şüpheli temas nedeniyle evlerinde karantinada olması gereken 262 kişinin konutlarında bulunamamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlar, "lütfen evinizde kalın ailenizi ve canınızı tehlikeye atmayın" dedi.

BUNA HAKLARI YOK
Erol GELGEÇ: Koronavirüs teşhisi konulan insanların, evlerinde karantina sürecini atlatmaları gerekmektedir. Böyle bir düşünce yapısının yanlış olduğunu düşünüyorum.  Dışarı çıkarak kimsenin canını tehlikeye atmaya hakları yok. Yapmış oldukları mantıksızlık ve anlayışsızlık. Lütfen böyle bir durumda olanlar, evlerinde otursun ve kimsenin sağlığını tehlikeye atmasın.

CEZA VERİLMELİ
Süleyman GÜRDAL: Karantinadan kaçıp insanların hayatını tehlikeye atan kişilere ağır cezalar verilmelidir. Gerekirse korona olan ve temaslı kişiler takip cihazı takılarak sürekli kontrol edilmeli. Lütfen kendi sağlığınız ve toplum sağlığı için evde kalın.

DUYARLI OLUN
İbrahim BAŞARAN: Koronavirüslü hastaların evlerinden çıkmamaları gerekirken evde durmuyorlar. İnsanlar her şeyden korkar oldu. Bizler sağlık sorunumuz olmadığı halde evlerimizden çıkmamaya çalışıyoruz. Lütfen insanlar duyarlı olsunlar ve evde kalsın.

KORUMAK ZORUNDALAR
Osman YILDIRIM: Koronavirüs testi pozitif çıktığı halde kendini evinde izole etmek yerine, dışarıda insan sağlığını tehlikeye atan kişilere ağır cezalar verilmeli. Bu herkesin başına gelebilecek bir durum. Kimseyi riske atmadan 14 gün boyunca karantinada kalarak hem kendini hem de toplumu korumak zorundalar.

DENETİM ARTMALI
Orhan KILIÇ: Karantina sürecinden kaçıp insanların sağlığını tehlikeye atan vatandaşlar daha fazla kontrol edilmeli. Ben alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Düşüncesiz davranan, tedbirsiz insanlar yüzünden vakalarda düşüş yaşanmıyor.

CİHAZ TAKILMALI
Serkan ALTUNIŞIK: İnsanların yapmış oldukları davranışları doğru bulmuyorum. Evde durmak istemeyenleri, hastanede tedavi görmek üzere almaları gerekir. Bu insanlar, ailelerini, çocuklarını zor bir durumda bırakıyorlar. Evde durmayan insanlara takip cihazı takılabilir.

KURALLARA DİKKAT
Türkan YILMAZ: Rica ediyorum karantinada olması gereken insanlar lütfen kendini ve çevresindekileri korusun. Farkında değiller belki ama belki de bir insanın ölümüne yol açabilirler. Kurallara uyun evde kalın.

TEDAVİNİZİ GÖRÜN
Aladdin ÇARIK: Hasta olduğu halde evden çıkan insanlar başkalarının hayatını tehlikeye atılıyor. Evde kalarak tedavi görmesi ya da karantina da olması gereken insanlar, hastalığını vatandaşlara da bulaştırarak herkesi zor durumda bırakmış oluyor. Lütfen kısa zamanda tedavilerini olup insanları tehlikeye atmasınlar.

ZARAR VERMEYİN
Zeynep ŞAHİN: 14 gün boyunca karantinada kalması gereken insanların topluma karışmalarını yanlış buluyorum. Yurtdışından geldim ve 15 gün boyunca odadan dahi çıkmadım. Kendimi karantinaya aldım. Sağlık bu kadar hafife alınmamalı. Böyle insanlar olduğu sürece vakalarda azalma yaşamayacağız. Lütfen evde kalın ailenize ve etrafınıza zarar vermeyin.

SAĞLIĞIMIZ İÇİN
Nazife KAFÇI: Koronavirüs teşhisi konulan hastalar evden çıkmamalı. Kovid-19'u ilk zamanlar hafife alıyordum açıkçası fakat son zamanlarda etrafımızda vakalar olduğunu duydukça korkar olduk. İnsan sağlığı tehlikeye atılmamalı. Sağlığınız için evde kalın. 

Esra VURAL