Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü ile 13. çağrı dönemi hibe başvurusu kabul edilen iki firma arasında sözleşme imzalandı.
TKDK İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen imza törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, TKDK İl Koordinatörü Okan Sezgin, Suluova Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Deniz Koçer, yatırımcı firmaların yetkilileri ve diğer davetliler katıldı.
Törende sunum yapan TKDK İl Koordinatörü Okan Sezgin, hibe sözleşmesi imzalanan firmalar ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Yatırım yapacak firmalara ödenecek hibe tutarlarının 3 milyon 939 bin 748 TL ile 561 bin 33 TL olduğu bildirildi.
Sözleşmelerin imzalanmasın ardından konuşma yapan Vali Çomaktekin, TKDK’nın son yıllarda tarım ve hayvancılık alanında önemli desteklemeler gerçekleştirdiğini söyledi.
Çomaktekin, bu sayede Amasya ekonomisi ile istihdama katkı sağlandığını vurgulayıp TKDK yetkilileri ve yatırımcı firma temsilcilerine teşekkür etti.