KAYSERİ'nin Tomarza İlçesi'nde toplanan bir kamyon yardım malzemesi Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi. 
MHP Tomarza İlçe Başkanı Mustafa Köse, son dönemde Bayırbucak Türkmenleri'ne karşı şiddetin artması nedeniyle sıkıntı çeken soydaşların ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılamak amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Türkmenler'in, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı mücadele veren kutlu birer bekçi olduklarını belirten Köse, şöyle dedi:
"Esad rejiminin katilleri, bugünlerde özellikle Rusya’nın kalleşçe bombardımanının da desteğini alarak, başta Türkmendağı olmak üzere tüm Lazkiye bölgesinde hakim olma çabasına girişmişlerdir. Hemen sınırımızda bulunan Bayırbucak Türkmenleri sınırlı olanaklara rağmen çok büyük işler başardı. Bayırbucak Türkmenleri'nin katledilmesini ve yalnız bırakılmasını asla istemiyoruz."
Bayırbucak ile sınırların sadece kağıt üzerinde olduğunu, kardeşliğin ve gönül bağının sınırlarının bulunmadığını vurgulayan Köse, bu kapsamda herkesin üzerine düşen mesuliyetleri yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Ne pahasına olursa olsun Bayırbucak Bölgesi'ndeki Türkmenler'i yalnız bırakmayacaklarını bildiren Köse, şöyle konuştu:
"Yardım kampanyası başlattık. Başlatmış olduğumuz yardım kampanyasında 7’den 70’e herkes elindeki un, battaniye, kışlık giyecek, çadır ve sağlık ürünlerini vermekle destek oldular. Bir kamyon dolusu yardım malzememiz, Türkmen kardeşlerimize ulaşmak için yola çıktı. Yardım kampanyamız devam etmektedir. Tomarzalı kardeşlerimin bu kadar yardım sever olduktan sonra bizler ikinci, üçüncü hatta onuncu yardım dolusu kamyonları Türkmen kardeşlerimize göndermeye devam edeceğiz. Elinde, avucunda bir şey olmayıp yardım kampanyamıza dahil olamayan kardeşlerimizde üzülmesinler, onlar da Türkmen kardeşlerimiz için dua edip destek olabilirler."

FOTOĞRAFLI