Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Üstad Nuri Pakdil’i evinde ziyaret etti. Ziyarette konuşan Üstad Pakdil, "Genç iletişimciler emperyal dilden uzak durmalıdır" dedi. "Kitap ile buluşma, kendimizle de tanışmadır. Keşfetmektir" diyen Pakdil, "Elbette gençlerimiz interneti takip etmeli, teknolojiden uzak durmamalı. Ancak konu kitap ve gazete ise bizzat eline alarak; dostluğun farkına vararak okumalıdır. Sadece okumak yetmez. Gençler yazmalıdır. Yazmak mücadeledir, uzun bir yolculuğa çıkmaktır. Bir ışıktır yazmak. Yazdıkça dünyayı aydınlatmaktır" şeklinde konuştu.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği Başkanı Aslan Değirmenci ve beraberindeki heyet Üstad Nuri Pakdil’i evinde ziyaret etti. Samimi bir havada geçen ziyaret esnasında Nuri Pakdil, tecrübelerini aktardı ve tavsiyelerde bulundu.

İletişim fakültelerinde okuyan ve gazeteciliğe yeni adım atacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Nuri Pakdil, gazeteci adaylarının iyi derecede yabancı dil bilmelerini ve yeni çıkan kitapları yakından takip etmeleri gerektiğini belirterek, “Çok zor olmakla birlikte, genç iletişimcilerin iyi derecede en az bir yabancı dil bilmeleri bana göre şarttır. Bu dilin tüm inceliklerine hakim olmaları gerekir. Bir diğer husus, küçük de olsa her gazeteci adayının evinde bir kitaplık olması şarttır. Özellikle kitapçılara sürekli olarak gitmek, yeni çıkan kitaplara hakim olmak gerekir. Bu kitapları okumak ve bunlardan gereken dersi çıkarmak olmazsa olmazdır” diye konuştu.

Teknolojiye, yeni medyaya karşı olmadığını ancak, kitap ve gazetelerin internet ortamından takip edilmesinden rahatsız olduğunu ifade eden Pakdil, "Kitap ve gazete hissedilmeli. Kokusu gelmeli. Kitap ile buluşma, kendimizle de tanışmadır. Keşfetmektir. Elbette gençlerimiz interneti takip etmeli, teknolojiden uzak durmamalı. Ancak konu kitap ve gazete ise bizzat eline alarak; dostluğun farkına vararak okumalıdır. Sadece okumak yetmez. Gençler yazmalıdır. Yazmak mücadeledir, uzun bir yolculuğa çıkmaktır. Bir ışıktır yazmak. Yazdıkça dünyayı aydınlatmaktır" dedi.

Medyanın ortalama bir Türkçe kullanması gerektiğine dikkat çeken Pakdil, “Medya aşırı bir dil kullanmamalıdır. Ortalama bir Türkçe, herkesin anlayabileceği bir dil kullanılmalıdır. Yabancı terimler kesinlikle kullanmamalıdır. Günümüzde İngilizce terimler kullanılıyor. Bu terimlerin kullanılması yanlış. Ben dinî duygularımı ve ideolojimi hep böyle sade bir Türkçe ile, yalın bir üslûpla anlattım. Eğer emperyalizmin ağzıyla anlatımınızı oluşturursanız; dilimizin de, değerlerimizin de bir anlamı kalmaz. Emperyal dilden gençliğimiz uzak durmalıdır” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nuri Pakdil, imzalı eserlerinden hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarette Aslan Değirmenci’nin yanı sıra; Necip Evlice, Ahmet Açıkay, Metin Yağan, İsmail Uğur, Mehmet Birgül, Adnan Karakaş, Aslıhan Değirmenci, Dilan Değirmenci ve Şükran İnce hazır bulundu.