KASTAMONU/ÇORUM (AA) - Kastamonu'nun Şenpazar ile Çorum'un Osmancık ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen programlarda gelin ve damatlar da "demokrasi nöbeti" tuttu.

Şenpazar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından "demokrasi nöbeti" tutmaya başlayan vatandaşlara, düğün törenlerini yapan Hülya Yeldan ile Ersin Yiğit çifti de katıldı.

Damat Yiğit, AA muhabirine, hayatlarını birleştirdikleri bu günün FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümüne denk geldiğine işaret etti.

Hain darbe girişimi sonucunda şehit olan kahraman Türk vatandaşlarını saygı ve rahmetle anan Yiğit, "Düğünümüzden sonra meydanındaki nöbete katılmak bizleri onurlandırdı." dedi.

Gelin Yeldan de eşiyle aynı duyguları paylaştıklarını dile getirerek, "Allah bizlere kendi selasına koşarak giden evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Kahraman Türk şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de sıhhat diliyoruz." ifadesini kullandı.

- Düğünden sonra davetlilerle nöbete katıldılar

Çorum'un Osmancık ilçesinde de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda anma töreni düzenlendi.

Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Vali Yardımcısı ve Osmancık Kaymakamı Fikret Zaman, Belediye Başkanı Hamza Karataş, siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, meydanda "demokrasi nöbeti" tutmaya başladı.

Düğün töreniyle hayatlarını birleştiren Yasemin Özdoğan (26) ve Gökhan Avcı (29) çifti de "demokrasi nöbeti" tuttu. Düğün töreninin ardından düğüne katılanlarla beraber 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelen gelin ve damat, nöbet tutan vatandaşlara eşlik etti. Meydandaki vatandaşlar, çifti tebrik ederek bir süre alkışladı.

Gelin Özdoğan, AA muhabirine, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında millet iradesinin üstün geldiğini belirterek, "Eğer milletin iradesi üstün gelmeseydi bu günü yaşayamayacaktık. Hayatımızın en mutlu günü olan düğün günümüzü dahi 15 Temmuz'da canını bizler için feda eden şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Damat Avcı da 15 Temmuz'da vatanın istikbalini kurtarmak için meydanlara çıktığını aktararak, "Eğer o gün ülkemizin istikbalini kurtarmak için meydanlara çıkmasaydık şu anki en mutlu günümüzü yaşayamazdık. O nedenle düğünümüzün ardından demokrasi nöbetine gelmeyi tercih ettik. Biz de vatandaşlarımızla burada demokrasi nöbeti tutacağız." dedi.