Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()- KARŞIYAKA Başkanı Ali Erten, PTT 1'inci Ligi'nde büyük bir merakla beklenen Göztepe maçı öncesi yöneticiler arasında esen dostluk rüzgarının tribünlere de yansıması dileğinde bulundu.
Göztepe'yi ziyaret ederek Pınar Karşıyaka maçını izlemeye giden Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'e karşılık veren Karşıyaka Başkanı Erten, 2 takımın taraftarlarının yıllar sonra ilk kez bir derbide tribünleri yarı yarıya paylaşacaklarını dile getirdi. Başkan Erten, saha dışında dayanışma, sahada ise rekabet içinde olacaklarını vurguladı, "Derbinin güzel geçmesi için Emniyet, Valilik, TRT, Futbol Federasyonu ve kulüp yöneticileri elinden geleni yaptı. Şimdi top taraftarda. En küçük bir olayın bile yaşanmaması en büyük dileğimiz" diye konuştu.
"FEDERASYONDA MAÇA CÜNEYT ÇAKIR'I ATADI"
Son derbide sahada bazı gerginlikler yaşandığını hatırlatan Başkan Ali Erten, Futbol Federasyonu'nun talepleri sonrası maça FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ı atadığını ifade ederken şunları söyledi:
"Türkiye'nin en iyi hakemi derbide düdük çalacak. İzmir adına güzel bir gün yaşanması için tüm altyapı hazırlandı. Karşılaşmanın şölen havasında geçmesini temenni ediyoruz. Passolig'in uygulaması gereği başka kulüplerin kartına sahip seyirciler derbiyi bizim tribünümüzden izleyecek. İstediğimiz sonuçları alamasak da kariyerli isimlere sahibiz. Gerçek kimliklerini ortaya koymalarının zamanı geldi."