Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, Fransa’da Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıya işaret ederek, "İnsan öldürmekle, insanları cezalandırma sisteminin öldürmek olmadığı asla kabul etmiyoruz" dedi.
ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada Fransa’da Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı baskına işaret ederek, "Ülkemizdeki sıkıntıların yanında dünyada da sıkıntılar yaşıyoruz. Burada herkesin daha eğitimli olması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Kimisi kendi düşüncesine göre karikatür çiziyor, kimisi onu istediği üslupla cezalandırıyor. Aslında biz dünyada hep barış, huzur, kardeşlik istiyoruz. Bunun için de insanın kalitesinin, eğitimin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bir başkasına zarar vermediğin sürece huzuru bir şekilde yaşayabilirsin ama bir başkasına zarar verirsen muhakkak karşılığında bir tepki alırsın. Bu tepkinin en kaliteli, en düzgün şekilde olmasını belirtiyoruz. İnsan öldürmekle, insanları cezalandırma sisteminin öldürmek olmadığı, asla kabul etmiyoruz. Bu konuda duyarlı bir şekilde olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.
Dün TÜRMOB’un düzenlediği Başkanlar Kurulu toplantısını hatırlatan Okkalı, "TÜRMOB’un hazırladığı program var. Buradaki sistemde yapmış olduğunuz sözleşmeleri bu program üzerinden yapabileceksiniz. Program sizin asgari ücretin sözleşme yapmanızı engelleyecek, uyarı verecek. Asgari ücrete uymazsanız bunun izahat sebebini yapmak zorundasınız. Bununla ilgili araştırma yapılacak" diye konuştu.
Okkalı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünkü toplantıda gündemin en önemli konusunun Ankara Mali Müşavirler Odası’ydı. Birkaç oda başkanımız, TÜRMOB başkanımız bizi eleştirdiler. Biz, stajyer arkadaşlarımıza stajyer çalıştayı yapmışız, onların haklarına sahip çıkmışız. Biz, şunu çok iyi biliyoruz. Stajyer arkadaşlarımızın sıkıntılarını görüyoruz, düşük ücretle çalışmak zorunda kaldıklarını bildiğimiz için biz onlara dedik ki ’Gelin size bir çalıştay düzenleyelim, çıkan raporu TÜRMOB’a, Maliye Bakanlığı’na bildirelim’. TÜRMOB bize dedi ki ’Siz bize nasıl öneri sunarsınız?’. Meyve veren ağaç taşlanır misali olduk. ’2015 yılında haksız rekabetle mücadele edeceğiz’ dedik. Bunu yaptığımız için de eleştiri aldık."