10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Komagene Gazeteciler Cemiyeti, Kahta Tarihi Karakuş Tepesi’nde yedi dilde barış temennisinde bulundu.
Türkçe, İngilizce, Kürtçe Ermenice, Fransızca, Çince, Yunanca ve Rusça olarak dövizlerinde ‘barış’ yazan Kahta’daki ulusal ve yerel basın mensupları dünyada bütün zulümlere ve akan kana karşı ‘barış’ yazdılar.
Tarihi Karakuş Tepesinde gazeteciler adına bir açıklama yapan Komagene Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haci Bozkurt, basın camiası olarak özgürlük meşalenin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceklerini belirtti.
Bozkurt şunları söyledi:
"Öncelikle ilçemizde ve tüm dünyada tüm zorluk ve baskılara rağmen mesleklerini icra etmeye çalışan tüm basın emekçilerin günü kutluyoruz.
Bugün kendimiz için hiç talepte bulunmuyoruz. Çünkü tüm dünya din, dil, ırk, izm ve ekonomi savaşları ile kan gölüne çevrilmeye çalışılırken, bizim de kendimiz için bir şeyler istememiz etik ve insani olmaz.
Bu gün tüm dünyada ve özellikle Ortadoğu’da her gün katliamlar yaşanmakta ve günahsız bedenler can verip toprağa gömülmekte. Bugün Büyük Ortadoğu Projesi için kan dökerek haritalar değiştirmeye çalışanlara karşı sessiz kalmama günüdür.
Basın mensupları hak olanı haykırmak ve haklının yanında olmak için sadece bugün değil, yılın 365 gününü çalışarak geçiriyorlar. Bugün gazeteciler günü ve biz bu güzel günümüzde tüm insanlığa özgürlük ve barış diliyoruz.
Bugün Suriye’de Irak’ta Filistin’de, Mısır’da ve dünyanın değişik yerlerinde zulüm altında inleyen mazlumlara barış diliyoruz.
Savaşın gölgesinde görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın gazeteciler gününü kutluyoruz. Saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren gazetecilere rahmet, yaralı olanlara şifa ve tutsak olanlara özgürlük diliyoruz.”