İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yürüttüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in desteklediği ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’, ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesinin tanıtımı Van’da yapıldı.
Tanıtım toplantısına Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Memur-Sen İl Başkanı Süleyman Şakar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve 400’e yakın öğretmen katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tanıtım toplantısında konuşan İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, dünyada 60 bin yetim baktıklarını, bunun 8 bininin ise Türkiye’de olduğunu söyledi. Yetime sahip çıkmanın önemli bir insani ve dini vecibe olduğunu dile getiren Yılmaz, insanlığın ortak geleceği açısından da önemli bir proje olduğunu belirtti. Bu anlamlı projeye Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Memur-Sen’in de destek verdiğini, bundan dolayı kendilerine müteşekkir olduklarını ifade eden Yılmaz, İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile küçük çocuklara paylaşmayı, yardımlaşmayı öğretirken, projenin birbirine sahip çıkan, başkasının derdiyle dertlenen, duyarlı olan nesillerin yetişmesine vesile olduğunu belirtti. Türkiye’de ve dünyada bakmış oldukları yetimlere bu yardımlar sayesinde ulaştıklarını kaydeden Yılmaz, topladıkları yardımlar oranında yetimlere ulaştıklarını, bundan dolayı bu projeye gereken ehemmiyetin verilmesinin önemine değindi. Çocuklara küçük yaşlarda infak bilincinin yerleştirilmesinin önemine işaret eden Yılmaz, “Önemli olanın yüksek miktarın değil gücü oranında az da olsa infak etme bilincinin geliştirilmesidir. Bu proje gönüllüğü esas alıyor ve asla zorlamaya yer vermiyor” dedi.
Tanıtım toplantısında söz alan İl Müftüsü Nimetullah Arvas da, bu projenin önemine değinerek, yetime sahip çıkmanın dini ve insani bir vecibe olduğuna vurgu yaptı.
Tanıtım toplantısı, yemek ikramıyla sonlandırıldı.