RİZE İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) eğitim gören 27 ülkeden 406 öğrenciye yönelik bilgilendirme konferansı düzenledi. Gürcistanlı öğrencilerden Zahur Vanadze, toplantıda 1 yıldan bu yana ikametgah belgesi alamadığı için sınır kapılarında sorunlarla karşılaştığını, sürekli Emniyet ve Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gidip gelmek zorunda kalmaktan yakındı. Vanadze, "Orada çalışanların yüzünü gördüğüm kadar annemin yüzünü göremiyorum” diyen Gürcü öğrenciye arkadaşları alkışlarla destek verdi.
Rize Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası öğrenci bilgilendirme’ konferansında, üniversitede eğitim gören 27 ülkeden 406 öğrenciye, "6 bin 458 sayılı Kanun'un yabancı öğrencilere getirdiği hak ve yükümlülükler" konularında bilgi verildi. RTEÜ Konferans Salonu'nda Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Semih Coşkun, RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman ile Emniyet Müdürü Adem Çakıcı’nın da katıldığı konferans düzenlendi. Konferansta konuşan İl Göç İdaresi Müdürü Enes Tüfekçi, kurumun yabancıların ülkeye giriş ve çıkışları ile kalış süreleri ve ilgili diğer düzenlemeleri yaptığını anlattı.
İl Göç İdaresi uzmanlarının bilgilendirmesi ardından öğrencilerin sorularına geçildi. RTEÜ bünyesinde yüksek lisans yapan, aynı zamanda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Anestezi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gürcistanlı Zahur Vanadze, 1 yıl geçmesine rağmen ikametgah başvurusuna yanıt alamaması nedeniyle her hafta gidip- dönmek zorunda kaldığını ülkesine geçişlerde sınır kapılarında zorluk çıkarıldığını, sorunun çözümü için defalarca gittiği Emniyet ve Göç İdaresi’nde sonuç alamadığını söyledi. Vanadze, "Orada çalışanların yüzünü gördüğüm kadar annemin yüzünü görmüyorum” diye yakındı. Sözleri ile salondakileri güldüren Gürcü öğrenciye arkadaşları da alkışlarla destek verdi.
İl Göç İdaresi yetkilileri ise, ikametgah başvurularının 15 gün içerisinde sonuçlandığını ve düzenlenen kartların sahiplerine teslim edildiğini belirterek, sorununaraştırılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI