Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TÜGVA Kocaeli İl Temsilciliği görevini Muhammet Hanefi’ye teslim eden Yusuf Yazıcı’yı makamında ağırladı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli eski İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı ve görevi yeni devralan Muhammet Hanefi Akbulut, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. TÜGVA’nın yeni il temsilcisi Hanefi’ye çalışmalarında başarılar dileyen Karaosmanoğlu, dönemi boyunca çocuklar ve gençler yönelik çalışmalarından dolayı Yusuf Yazıcı’ya da teşekkür etti.

TÜGVA İl Temsilciliği görevini devreden Yusuf Yazıcı da buluşmada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na TÜGVA’nın çalışmalarına göstermiş olduğunu hassasiyet ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarak bir plaket de takdim etti.

Gençlik için hayırlı çalışmalara devam edeceklerini belirten Karaosmanoğlu, “Diriliş Kampımız, Bilim Merkezimiz ve SEKA Kağıt Müzemiz bir hayırlı ve güzel hizmetlerdir. En önemlisi bunların hepsini ve daha fazlasını bünyesine alan Kılavuz Gençlik Projemiz bir hayırdır. Bu kapsamda 2015 yılında açtığımız Kocaeli Bilim Merkezi’nde hem gençlerimize tecrübe ederek öğrenme fırsatı sunduk, hem de yerli bilimsel düzenekler üretmeye başlayarak, bilgi ve bilginin araçlarını üretmede yeni bir model geliştirdik” dedi.

Kocaeli Bilişim Vadisi’nin Türkiye’nin zamanı yakalama çabalarında bir model olarak yakın zamanda hizmete gireceğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Hayırda yarışma misyonumuzu daha da güçlendirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Kılavuz Gençlik Modeli’ni kendi çağını kuracak bir gençliğe hizmet etmek için geliştirdik. Bilgisayar okuryazarlığından başarıyı teşvik programlarına, modern ve millî değerlerin kökleştirilmesinden bilgiyi üretme ve geliştirmeye, gençlerin sosyolojik varlığını güçlendirmekten müzik ve spor kabiliyetlerinin geliştirilmesine, okulda verilen derslerin takviye edilmesinden anne baba ve çevre ilişkilerine kadar. Birçok başlık altında, onlarca çalışma yapıyoruz. Hedefimiz; ahlaklı ve inançlı, bilgili ve başarılı, spor ve sanatla ilgilenen gençlerin yetişmesidir” diye konuştu.

Kocaeli’de en önemli yatırımlarının gençlik hizmetleri olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Peygamber Efendimiz 20 yıl gibi bir sürede, dünyanın gördüğü en büyük değişimi gerçekleştirirken, yanındaki gençlerle beraberdi. Kızlarını diri diri gömen bir kavimden, medeniyetin kelime anlamını oluşturacak bir millet çıkardı. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethederken bıyıkları henüz terlemiş bir gençti. Emrindeki gençlerle birlikte bir çağ kapadı, yeni bir çağ açtı. Gemilerin karadan yürütülmesi ancak genç akılların işi olabilirdi. Medeniyetimizin gençlere bakışı, güvensizlikten değil güvenden, karamsarlıktan değil umuttan, durdurmaktan değil teşvik etmekten, durağanlıktan değil değişimden, statükodan değil yenilik ve yenilenmeden beslenir. Hali hazırda da Türkiye’yi yöneten irade, 20 yıl önceki bu ülkenin idealist, inançlı gençliğidir. Ülkemizi, mazlum milletlerin ve coğrafyamızın umudu haline getiren bu iradedir” şeklinde konuştu.

Genç neslin Türkiye için en büyük zenginlik olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Bu gençler, geçmişimizdeki gençlerden aşağı kalacak gençler değildir. Hayır yarışında, kendilerinden öncekileri inşallah geride bırakacaklar. Onlara kılavuzluk yapmak için bize çok iş düşüyor. Nasıl bir toplumsal doku, nasıl bir gençlik politikası, nasıl bir uygulama, nasıl genç bir dil inşa etme konularını STK’larla birlikte herkesin kolaylıkla anlayacağı ve uygulayacağı formüllere dönüştürmemiz gerekiyor. Kılavuz gençlik modelimizin, bu formüle önemli katkılar sunmaktadır. Ülke olarakbağımlılık, çocuk istismarı, çocuk gelinler, çocuk işçiler, topluma yabancılaşma, kuşak çatışması gibi alt alta saydığımızda onlarca problemli konumuz var. ancak bu sorunları devletimizin birimleri ve STK’larımızla birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.