Hakkari’de düğün törenleri sezonunun başlamasıyla birlikte renga renk şık tasarım yöresel kıyafetlerde giyim mağazalarında boy göstermeye başladı.
Kış aylarında düğün sezonunun kapanmasıyla birlikte zor günler geçiren esnaf, havaların ısınması ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte renga renk giyimleri piyasaya sürmeye başladılar. Atlılar Caddesi üzerinde hizmet veren “Merkez Yerli Kıyafet Dünyası” yeni sezona merhaba dedi. Düğün töreni sezonunun başlamasıyla birlikte birçok çeşit yöresel kıyafet uygun fiyatlarla mağazada bulundurduklarını ifade eden İşyeri sahibi Bünyamin Seven, yöresel kıyafet dünyasında her çeşit kıyafetin bulunduğunu söyledi. Sezonun başlaması ile şık tasarımlı yeni giyimleri bulunduğunu da belirten Seven, özelikle Nevruz kutlamalarına sayılı günler kala kadınların başlarına taktıkları Puşilerinde bulunduğunu belirtti.
Kürtlerin geleneklerinden olan yöresel kıyafet Hakkari’de dalgalanıyor. Kürt halkı tarafından "fistan, kıras" diye adlandıran giysi Hakkari ve Van ilinde özel günlerde giyiliyor. Kadınlar fistan, erkekler ise şal ve şapık özel günlerde giymeyi tercih ediyor.