Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsoru olduğu Red Bull Graffizm yarışmasının 3’üncüsü Adana’da yapılıyor.
Graffiti sanatçılarını profesyonel bir yarışma ortamıyla buluşturan Red Bull Graffizm, üçüncü kez, Adana Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda Adana’da başlıyor. Graffiti kültürünün bir parçası olan hip hop, kaykay ve bisiklet gibi sokaktan doğan performansları da buluşturan Red Bull Graffizm bu yıl Adana’da 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştiriliyor.
15-25 yaş arası graffiti sanatçılarına açık etkinlik Adana Şinasi Efendi Caddesi’nde 27 Haziran’da yapılacak workshop ile başlayacak. Seçilecek toplam 14 katılımcı 28 Haziran’da kıyasıya değil “boyasıya” kapışacaklar. Herkes aynı anda tahta panoları aynı sayıda boya ve aynı adet rengi kullanarak boyayacak. M1 AVM Otoparkı’nda saat 16’da başlayacak final gününde ayrıca Murat Özdemir ve Skateparkur Academy BMX bisiklet gösterileri de olacak. Pip-hopçu Fate Fat’ın konseri etkinliği müzikle coşturacak. Red Bull Graffizm 2015’in birincisi 500 lira, ikincisi 250 lira ve üçüncüsü 150 lira değerinde graffiti malzemesi kazanacak. Ayrıca ilk üçe giren katılımcılara M1 AVM’nin özel ödülleri de olacak.
Başvurular arasından katılımcıların seçimini jüriyi oluşturan sokak sanatçıları PANS, Göçmen ve Eser Afacan yapacak. Jüri; stil, renk uyumu, kompozisyon ve temizlik kriterlerini dikkate alacak.
2012 ve 2014 yıllarında İzmir Enternasyonel Fuarı’nda gerçekleşen Red Bull Graffizm, yetenekli genç sokak sanatçılarını bir araya getiriyor. Etkinlik bu yıl ilk kez İzmir dışına taşıyor ve Adana’yı ziyaret ediyor.
Öte yandan graffiti sanatçıları, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı otobüsler üzerinde de boyama çalışması yaptı.