Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ’Kobani için sen de bir tuğla koy’ konferansı öncesi basın açıklaması düzenledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği ’Kobani için sen de bir tuğla koy’ konferansı 2-3 Mayıs 2015’te yapılacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda yapılacak olan konferans, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Tabipler Odası, Rojava Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Kongreya Jinen Azad (KJA) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından düzenlenecek.
Konferans öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonu önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Kobani’de vahşette sınır tanımayan IŞİD çetelerine karşı kadınların başta olmak üzere Kürt halkının büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Anlı, "Toprağını, halkını ve insanlığın evrensel değerini savunmak yolunda büyük bedeller ödediler. Dünya halklarına umut ışığı olan ve sembolleşen Kobani’ye karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla ’Kobani için sen de bir tuğla koy’ sloganıyla 2-3 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda konferans düzenleyeceğiz" dedi.
"KOBANİ KANTONU TALEBİ ÜZERİNE İNŞA KONFERANSI YAPILACAKTIR"
Konferansın, Kobani kantonu yönetiminin talebi üzerine yapılacağını kaydeden Anlı, "Kürdistan’ın dört parçasından ve Türkiye’den 300’e yakın kurum, kişi ve şahsiyetin katılacağı konferansın hazırlıklarını yürütmek üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde daimi bir ofis oluşturuldu. Kobani kantonunda alt yapı ve üst yapıya ilişkin teknik raporlar paylaşılacağı, nelerin yapılacağı nasıl organize olacağına dair tartışmaların yapılıp nihai kararların alınacağı konferansta Kobani’nin yeniden inşasında önemli bir rol üstlenecektir. Kobani’nin kendi başına ayağa kalkmasının mümkün olmadığından hareketle düzenlenen ulusal ve uluslararası dayanışma ile inşa ağını örmeyi hedefleyen konferansa tüm parçalardan Türkiye’den, uluslararası kuruluşlardan ve şahsiyetlerden katılım bekliyoruz" diye konuştu.