Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın turizm ve ticarette canlılık kazanmasının birincil koşulunun batı illeriyle uçak bağlantılarının güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ile bir araya geldi.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın ticarette ve turizmde başarılı bir şekilde potansiyelin harekete geçirilmesi için toplumsal ve kurumsal sahiplenmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Kahramanmaraş Anadolu’nun bilinen en eski yerleşim yerlerinden birisi. Odamızın da desteklediği Direkli Mağarası kazı çalışmaları şehrimizin tarihinin bilinenden çok daha eski olduğunu ortaya çıkardı. Bu bölgede yaşamış tüm uygarlıkların kültürüyle yoğrulmuş Kahramanmaraş, turizmde seçkin destinasyonlar arasında yer almayı hak ediyor. Roma dönemine ait Germenicia Antik Kenti mozaikleri, tarihin tozlu sayfalarından bugüne ulaşan ‘Maraş Evleri’, kurtuluş mücadelesinin izlerini taşıyan eserleri, ziyaretçilerine tarih koklatan sokakları adeta bir açık hava müzesi niteliğindedir. Kahramanmaraş’ın neresine giderseniz gidin, mutlaka tarihi bir bina sizi karşılayarak zamanda yolculuğa çıkaracaktır. Böylesine kültürlerin kesiştiği Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan ve Andırın yerleşmeleriyle de tarihi, arkeolojik, mimari yapıt ve kalıntıların yoğunlaştığı bir bölge” dedi.