Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi projesinden yararlanmak isteyenler için son tarih 5 Mayıs olarak açıklandı.
 
ÖN BAŞVURU İNTERNETTEN
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, projenin bölgede istihdama katkı sağlayacağını belirterek şu bilgileri verdi:
 
"Başvurularda izlenmesi gereken yol ve uygulamalar geçtiğimiz yıl ile aynı olacak. Ön başvurular, çiftçilerimiz tarafından web tabanlı https://gencciftci.tarim.gov.tr üzerinden, kesin başvurular ise yerleşim biriminin bağlı olduğu il, ilçe müdürlüklerine şahsen yapılacak. Değerlendirme sonunda belirlenen genç çiftçilerle hibe sözleşmeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerince imzalanacak ve projeler uygulanmaya başlanılacak."
 
5 MİLYON 500 BİN DAĞITILDI
 
Projeye 41 yaşından gün almamış kişilerin başvurabileceğini vurgulayan Tekin şöyle devam etti: "Hibe desteğinden faydalanacak çiftçilerde, tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi, daha önceden bakanlığın diğer hibe programından faydalanmış olmamak şartı aranıyor. Geçtiğimiz yıl aynı proje kapsamında 185 genç çiftçimize 5 milyon 550 bin lira destek verildi. Genç çiftçilerimizin yayınlanan projeleri iyi inceleyerek bu desteklemelerden yararlanmalarını bekliyoruz. Bu yıl 30 bin liraya kadar hibe desteği verilecektir."