Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan Sezgin, geçen 19 Kasım'da Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu Ek Binası'ndaki bebek kaçırma olayının sadece 6 olan güvenlik kamerası sayısını 22'ye çıkarmak için yapılan kurulum ve montaj çalışması sırasında meydana geldiğini söyledi. Sezgin, bebek kaçırma olayıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de kaydetti.
Çanakkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, düzenlenen bir toplantıyla geçen bir yılın değerlendirmesini yaptı. Çanakkale Polis Evi'ndeki toplantıya Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan Sezgin, Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uzm.Dr. İsmail Temiz, İdari Hizmetler Daire Başkanı Dr. Aşkın Mert, Mali Hizmetler Daire Başkanı Cevat Sandalcı ve Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekim Yöneticisi Uzm. Dr. Hakan Çetin'in yanı sıra Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Birim Personeli katıldı. Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Tezcan Sezgin, 1 yıl önce kurulan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin kuruluşundan bu yana Çanakkale ve ilçelerinde gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlarını sunum eşliğinde basın mensupları ile paylaştıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
'EKSİĞİ SAPTADIK'
Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu Ek Binası'nda geçtiğimiz ay meydana gelen bebek kaçırma olayına ilişkin yaşananları da değerlendiren Sezgin, buranın 25 yıllık bir hastane olduğuna dikkat çekip, sadece 6 güvenlik kamerası olduğunu söyledi. Kendilerinin bu eksiği saptadığını belirten Sezgin, "Haziran ayı itibariyle alım işlerine başladık. 22 kamera alımının bütün belgeleri var. Satın alma belgeleriyle arzu eden herkese bunu verebiliriz" dedi.
'KAMERALAR KURULUM VE MONTAJ AŞAMASINDAYDI'
Bebek kaçırma olayının kameraların kurulum ve montaj aşamasında başlarına geldiğine de dikkati çeken Sezgin, "Bebek kaçırma olayından sonraki 3 saatlik süreci tarif edemeyiz. Kahrolduk, ne olduğunu bilemedik. Kendimizi suçlu hissettik. Bebek hastanesine gelmiş bir kadın. Kucağında bebeğiyle çıkan bir kadına, oraya bin tane de güvenlik görevlisi dikseniz kaçırma olayının önüne geçme şansınız yok. Oradaki tek sıkıntı kamera sayısının azlığıdır. 6 ay sonra taşınacağını bildiğimiz bir hastaneye yatırım yaparak 6 olan kamera sayısını 25'e çıkartırken, başımıza gelen bebek kaçırma olayına üzüldük. İstemediğimiz, bir olaydı. İç soruşturmamızı başlattık. Soruşturma sonuçlanma aşamasında. Bu süreçte biz de eksikliklerimizi de mümkün olduğunca tamamlamaya çalıştık" diye konuştu.
NELER YAŞANMIŞTI
Geçen 19 Kasım'da,iddiaya göre, Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu Ek Binası'ndaki Yenidoğan Servisi'nden Fatma Bozkurt'un ikiz bebeklerinden erkek olanı, servise gelen ve hemşire kıyafeti giyen A.Ç. tarafından Kulak Burun Boğaz Servisi'ne götürüleceği söylenerek alındı. 6 ay önce düşük yaptığı belirlenen A.Ç. daha sonra bebekle birlikte hastaneden ayrıldı. Polisin yoğun çabaları sonucunda kaçırılan bebek, aynı gün hastaneye 200 metre mesafedeki Esenler Aile Sağlığı Merkezi'nde bulundu. Polis, bebeği sağlık kontrolüne getirdikleri belirlenen A.Ç. ile yanındaki arkadaşı S.Y. ve arkadaşının annesi Z.Y.'yi gözaltına aldı. Polisteki ifadelerinden anne-kızın, doğum yaptığını söyleyerek yardım isteyen A.Ç.'nin yanına gittiklerini bebeğin durumun kötü olduğunu farkedince de birlikte Aile Sağlığı Merkezi'ne geldikleri belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden anen-kız serbest bırakılırken, A.Ç.'nin akıl sağlığının yerinde olup, olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verilmişti.

FOTOĞRAFLI