BATMAN'da ortaokul  ikinci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Berfin Savgat, bir taraftan teşhis konulamayan hastalığıyla boğşurken, diğer yandan da hastalığı nedeniyle vücudunda çıkan yaralar nedeniyle, arkadaşları tarafından dışlanmanın üzüntüsünü yaşıyor. Baba Murat Savgat, kızının hastalığı için doktorların teşhis koyamadığını belirterek, arkadaşları tarafından dışlanan kızı Berfin'in bu yüzden okula gitmek istemediğini söyledi.
Batman'da oturan 6 çocuklu Savgat Ailesi'nin 12 yaşındaki kızı Berfin Savgat'ın, doğuştan olan hastalığına teşhis konulamadı. Vücudunun birçok bölgesinde yara oluşan Berfin Savgat, bir çok kez doktora gitmesine rağmen iyileşemiyor.
"OKULDA KİMSE ONUNLA KONUŞMUYOR"
Batman merkez Huzur Mahallesi'nde oturan işsiz baba Murat Savgat, tek isteğinin kızının sağlığına kavuşması olduğunu söyledi. Parasızlık yüzünden kızı için iyi bir tedavi imkanı sağlayamadığını belirten Murat Savgat, şunları söyledi:
"Berfin'i götürmediğim doktor kalmadı. Hastalığına teşhis konulamadı. Yüzlerce ilaç verildi ama kızım gözümüzün önünde acı çekiyor. Kızım artık okula gitmek istemiyor çünkü arkadaşları ona kötü davranıyor. Tenefüslerde kimse onunla konuşmuyor onu hep ötekileştiriyorlar. Bu da kızımı çok üzüyor. Devlet büyüklerimizden isteğim; kızımın tedavisini üstlenmeleri."
"GECELERİ AĞRILARDAN UYUYAMIYOR"
Kızı Berfin'in doğuştan, vücudunda oluşan yaralar nedeniyle her gün acı çektiğini dile getiren baba Savgat, maddi sıkıntılar ve kızının hastalığı nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek, "Doğumundan bu yana kızımın vücudunda yaralar oluşuyor. Yaralar da sürekli kaşıntıya yolaçıyor. Berfin, ağırları nedeniyle geceleri uyuyamıyor. Batman dahil bölgedeki diğer hastanelere kızımı tedaviye götürdüm ama bir teşhis konulamadı. Geceleri ağrıları yüzünden ağlıyor. Ben de annesi de bu duruma çok üzülüyoruz" diye konuştu.
"İLAÇLAR PAHALI, ALAMIYORUZ"
Kıbrıs Şehitleri Ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisi kızının durumu karşısında çaresiz kaldıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Okuldaki arkadaşları hastalığı nedeniyle Berfin'i dışlıyor. Bu durum kızımın psikolojisini bozuyor. Doktorlar teşhis koyamadığı için de rapor veremiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve devlet büyüklerimizden tek isteğim kızımın tedavisiyle ilgilenmeleri. Maddi sıkıntılarla boğuşuyoruz. İş-Kur'un Toplum Yararına Program (TYP) kadrolarına başvurdum ama henüz bir sonuç çıkmadı. 6 çocuğumla birlikte perişan haldeyiz. En azından Berfin'in tedavisi için yardım bekliyoruz. Verilen ilaçlar pahalı olduğundan karşılama gücüm de kalmadı."

FOTOĞRAFLI