GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısı, Vali Yardımcısı Şenol Turan başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonundaki toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan, DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Emre Akçalı, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane 223. Şube Müdürü Ümit Yayla ile kurul üyesi kurumların müdür ve yetkilileri katıldı.

DSİ yetkililerinin tebliğ hakkında sunum yaptığı toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Turan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Havza Yönetim Heyetlerinin Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Tebliğ gereğince İl Taşkın Koordinasyon Kurullarının lağvedilerek yerine kurulan İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun, şubat, mayıs ve ekim ayları olmak üzere yılda 3 kez toplanacağını söyledi.

Kurulun görevinin Bakanlıkça hazırlanacak havza, taşkın ve kuraklık yönetim planları için gerekli katkıları sağlamak, havza koruma eylem planları, havza, taşkın ve kuraklık yönetim planlarının il bazında uygulanmasını sağlamak, içme ve kullanma suyu kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların takibini yapmak ve hazırlanan özel hükümlerin il bazında uygulanmasını sağlamak olduğunu dile getiren Turan, ayrıca kurulun çalışmalarını raporlar halinde Doğu Karadeniz Havzası Yönetim Heyetine sunacağını kaydetti.

Toplantının son bölümünde dere yataklarına müdahaleler, atıklar, Harşit Çayı dere ıslahı çalışmaları ve taşkın koruma planlarının 2016 yılı Şubat ayında yapılacak toplantıya gündem maddesi olarak eklenmesine karar verildi.