Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin halkının, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü ve Mevlit Kandili’ni kutladı.
Başkan Kocamaz yayınladığı mesajlarda, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarını vurguladı. 93 yıl önce küçük bir kasaba konumunda olan Mersin’in, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğine işaret eden Kocamaz, “Mersin bugün vergi sıralamasında Türkiye’nin ilk 6, nüfus sıralamasında ise ilk 10 kenti arasındadır. Sanayisi, serbest bölgeleri, limanı, tarım alanları, fabrikaları, tarihi ve turistik yerleri, iklimi ve sahili ile Türkiye’nin gelecek vaat eden kentlerinden birisidir” dedi.
Mersin’in düşman işgalinden kurtulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi saygıyla andığını kaydeden Kocamaz, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mersinliler Mersin’e Sahip Çıkınız’ sözünden hareketle, halkımızla birlikte el ele vererek şehrimizi bir marka kent yapma yolunda çalışıyoruz. Halkımızdan aldığımız güç ve güvenle çalışmalarımız artarak devam edecektir. Mersin halkının 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, bizleri düşman zulmünden ve işgalinden kurtaran şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.
Kurtuluş Günü dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak da bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini de dile getiren Kocamaz, şunları kaydetti: “3 Ocak Kurtuluş Bayramı dolayısıyla atletizm yarışları, bisiklet turu gibi sportif turnuvaların yanı sıra, akşam saatlerinde Kongre Sarayı’nda Kurtuluş Resepsiyonu, Recep Ergül konseri, 100. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı ve su-ışık ve havai fişek gösterileri gerçekleşecek. Ayrıca 4 Ocak Pazar günü de devam edecek olan etkinliklerimizde Erzurum cirit gösterisi yer alırken, Barış Meydanı’nda saat 14.00’te sanatçı Burcu Güneş konser verecek. Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünde bu büyük coşkuyu ve mutluluğu düzenleyeceğimiz etkinliklerde birlikte yaşamak üzere tüm halkımızı davet ediyorum.”
Mersinlilerin Mevlit Kandili’ni de kutlayan Başkan Kocamaz, “Bu akşam Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin bin 444. yıl dönümünü kutlayacağız. Bin 444 yıl önce dünyaya teşrif eden kutlu peygamberimiz Hz. Muhammed’in ümmeti olduğumuz için Cenab-ı Allah’a ne kadar şükretsek azdır. O’nun dünyaya gelmesi, aynı zamanda zalimlik, sapkınlık ve kibir içinde yüzen Arap yarımadasına ve sonrasında tüm dünyaya iyiliğin, eşitliğin, şefkatin, sevginin, barışın ve huzurun gelmesini sağlamıştır. Peygamberimiz, hayatı boyunca sadece ve sadece Allah’tan gelen emirleri bizlere tebliğ etmiştir ve bunlara ilk olarak kendisi uymuştur. Dolayısıyla O’nun yürüdüğü yoldan yürümek, Allah’ın bizden istediği yoldan yürümektir. Cenab-ı Allah, bizleri, ahlakı Kuran olan peygamber efendimizin yolundan ayırmasın. Başta Mersin halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Mevlit Kandili’ni kutluyorum” dedi.