Samsun'da Çarşamba Şeker Fabrikası'nın 9 yıl sonra tekrar açılmasının gündeme gelme nedeninin  Eğercili Mahallesi'nde kurulan biyokütle enerji santrali olduğunu öne süren CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, " Konu gündeme getirilerek vatandaşın gazı alındı. Bu anlayışın gerçekliği bugün daha iyi anlaşılıyor" diye konuştu.

ÜRETİCİ MAĞDUR OLDU
Çarşamba Şeker Fabrikası'nın 9 yıldır kapalı olmasının bir handikap olduğunu belirten Milletvekili Zeybek, "Bu bölgedeki şeker pancarı ekimi durmuş, çiftçi mağdur olmuştu. 9 yıldır yatan bir fabrika çürümeye terkedildi. Bu sene 45-50 bin ton şeker pancarı çıkması düşünülürken, böyle bir karar almaları doğru değil. Bunu daha önce açıklamaları gerekiyordu. Üretici ektiği pancarla bir daha mağdur oldu. Buradan Kastamonu'ya gönderilecek şeker fabrikasının nakliye maliyetini düşünemiyorum" dedi.

VATANDAŞ YUMUŞATILDI
Çarşamba'da kurulan biyokütle enerji santraline tepki gösterildiğini görenlerin, şeker fabrikasını tekrar devreye sokarak vatandaşın yumuşatıldığını ifade eden Zeybek, "Topluma, santralin kurulduğu dönemde 'Biz burada fabrika açıyoruz' mesajı verildi. Kısaca bu konu gündeme getirilerek vatandaşın gazı alındı. Bu anlayışın gerçekliği bugün daha iyi anlaşılıyor" diye konuştu.

Merve İLHAN