Doktorlara, olağan durumlarda sağlık hizmeti verebilmeleri amacıyla kurs düzenlendi.
23-24 Mayıs Tarihlerinde Van-Hakkari Tabip Odası ev sahipliğinde Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, ODSH Kolu ve TÖK organizasyonuyla Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri (ODSH) organizasyonu kursu Van’da başladı. Kursun açılış konuşmasını yapan TTB MK üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, "Biz TTB olarak sağlıklı bir toplum oluşturmak, yine bu amaçla gerekli sağlık hizmetleri organizasyonu ve sunumu için doğru temelde müdahil olma gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla birçok alanında olduğu gibi Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Organizasyonu’ndaki tecrübelerimizi sahaya ve hekimlere yansıtmaya çalışıyoruz. Yılların bilgi ve deneyimlerine sahip, bu çalışmaları özümsemiş çok değerli akademisyenlerimiz ve hocalarımızdan oluşan bir eğitici kadromuz var. Bu kadro ile genç hekimlerle buluşmanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Son bir yıl içerisinde IŞİD isimli vahşet uygulayan paravan bir örgüt eliyle kan ve zulüm deryasına dönüştürülen bir Ortadoğu izliyoruz. Bu çatışmalı ortamlardan ve sonuçlarının ülkemize yansımasından sonra ODSH Organizasyonu Kursları bir ihtiyaç olarak kendisini bizlere hissettirdi. Bu ihtiyacı bugün karşılamak amacıyla buradayız,birlikteyiz. Çok zevkli ve verimli bir kurs olmasını diliyorum. TTB MK adına hepinize sevgilerimi iletiyorum" dedi.
Ardından ODSH Kolu adına söz alan Prof. Dr. Ali Osman Karababa, "Kurslarımız ilk olarak 1995 yılında başladı. Bugün geriye dönüp baktığımızda 40’a yakın bir kurs düzenlediğimizi görüyorum. TTB ODSH Kolu olarak, örgütsel anlamda bu kursun Olağandışı Durumlarda gönüllü veya zorunlu çalışan tüm hekimlere ve sağlıkçılara beceri kazandırdığını görmenin kıvancını yaşıyoruz. Bu deneyimleri paylaştığımız ve beceri kazandırdığımız meslektaşlarımız ve sağlıkçıların afetlerde direkt görev aldıklarını görünce toplum sağlığına ne kadar katkı sunduğumuzu da görüyoruz. 99 depremi, Van depremi, Bingöl depremi, sel felaketleri, Doğubayazıt depremi ve en son Şengal-Kobani saldırıları sonrası Şanlıurfa ili-Suruç ilçemizde yaşanan kitlesel ölüm ve göçlerin yaşandığı olağandışı durum ekiplerimizin deneyim kazandığı çalışmalar arasında yer almaktadır" diye konuştu.
Son olarak Prof. Dr. Meltem Çiçeklioğlu, kursun içeriğini, kurstan beklentileri, kursiyerleri ve eğitmenleri tanıttı. İki gün sürecek kursta sunumlar yapacak olan eğitmen kadrosu Yrd. Doç. Dr. Kevser Vatansever, Doç. Dr. Aslı Davas, Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Prof. Dr. Meltem Çiçeklioğlu ve Dr. Şeyhmus Gökalp’ten oluşuyor. Kurs sonrası soysal etkinlik programlarına hekimlerin yoğun katılımı bekleniyor.