Elazığ’da Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve yurt dışından katılımcıların olduğu ’Ekolojik Avrupa Vatandaşlığı’ projesi heyeti Vali Vekili Mesut Gençtürk’e ziyarette bulundu.
Elazığ’da Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan İspanya, Polonya ve Slovenya’dan katılımcıların olduğu ’Ekolojik Avrupa Vatandaşlığı’ projesi heyeti Elazığ Vali Vekili Mesut Gençtürk’ü ziyaret etti. Ziyarette Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi Müdürü Suphi Döner, proje koordinatörü Ferhat Mengüş bilgi verdi.
Projeyi desteklediklerini belirten Vali Vekili Gençtürk, "Bu çalışmalar Elazığ’a bir vizyon kazandırıyor, aynı zamanda diğer okullarımızda da bu tür çalışmaların yaygınlaşmasına vesile olacaktır. Sizlerin bu çalışması inanıyorum ki öğrencilerimiz üzerinde iyi bir farkındalık oluşturacaktır. Öğretmenlerimizin şahsında okulunuzu tebrik ediyorum" dedi.
Avrupa Ekolojik Vatandaşlığı’nı iki unsur üzerine inşa ettiklerini bunlardan birincisinin çevre, ikincisi de kültür olduğunu dile getiren Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi Müdürü Suphi Döner, "Bizim burada biri ‘Ekolojik Avrupa Vatandaşlığı’ diğeri ise ‘Karikatürlerle Elazığ Kültürü’ olmak üzere iki projemiz kabul edildi. Bu kapsamda öğrencilerimizin Avrupa vatandaşlığı ve ekolojik farkındalığını artırmanın yanında yeni öğrenme materyalleri geliştirmeyi ve öğrencilere yeni beceriler kazandırarak ekoloji eğitimine dahil etmeyi amaçladık" diye konuştu.