32. hafta mücadelesinden deplasmanda Balıkesirspor’a kaybederek ilk 6 iddiasında derin yaralar alan Samsunspor’da Sportif Direktör Coşkun Zeren, üst sıralardaki takımların 2 hafta boyunca puan kaybetmesini bekleyeceklerini söyledi.



'MİLLİ TAKIM’IN BENZERİNİ YAPABİLİRİZ'

Türkiye Milli Takımı’nın EURO 2016’ya giderken gerçekleştirdiği mucizeye atıfta bulanan Sportif Direktör Zeren, “Balıkesir maçına çok inanarak gitmiştik. Kazandığımız takdirde Play-off’a sıkı sıkı sarılmış olacaktık. Kazanamadık. Bu bizde büyük bir yara açtı. Önümüzde 2 maç var. Play-off’u yakalayabilmek artık bizim elimizde değil. Artık bütün maçları yensek de bize yetmiyor. Üzerimizdeki 2-3 takımın da 2 hafta boyunca puan kaybetmesi gerekiyor. İşimiz çok zorlaştı ama kalan 2 maçta mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Aslında Play-off’u hak etmiştik. Şu an için işler iyice zorlaştı. Futbolda inanılmazlar vardır. Bunun en iyi örneğini A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’na gitmesidir. Biz de bunun bir benzerini yapabiliriz” dedi.

'TEPKİLERDE EN UFAK KÖTÜ SÖZ YOK'

Balıkesirspor maçı sonrasında Samsunsporlu taraftarların futbolculara yemek yediği lokantada tepki göstermesini değerlendiren Coşkun Zeren, “Taraftarlar futbolculara tepki göstermekte yüzde 100 haklılar. Tepkilerinde en ufak bir kötü söz, bir hakaret ve fiziksel bir temas yoktu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen taraftarlar destek olmak için geldiler. Tabii ki serzenişte bulunacaklar. Bazı oyunculara tepkiler oldu. O oyuncuların maç içerisinde inişli-çıkışlı performansları olmuştur. Aşırı konsantrasyonlarda oyuncuların performanslarında sıkıntılar yaşanabilir. O sıkıntıları yaşadık. Onun haricinde taraftarlarımız son derece sağduyulu tepkiler verdiler. Daha sonrasında dışarıda beraber gözyaşı dökerek ayrıldık. Bizim en büyük üzüntümüz oradan Samsunspor taraftarını boynu bükük ayırmamızdır. Bu üzüntü bize yetiyor. Bizleri sevdikleri alkışladıkları zaman iyi de tepki gösterdikleri zaman mı kötü olacak? Hayır değil. Tepkilerinde sonuna kadar haklılar” diye konuştu.