İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, 20 metrekarelik evde yokluklar içinde yaşam mücadelesi veren 20 yaşındaki Dilşah Sevindik ile biri 1.5 yaşında diğeri 3 aylık olan iki bebeğine, belediye ekipleri yardım elini uzattı. Hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen anne ve bebekleri için gıda yardımında da bulunuldu. Eşinin kendilerini terk ettiğini belirten Sevindik, "Dururumuz çok kötü. Yarı tok yarı açız" dedi. Babasını 2002 yılında kaybeden Dilşah Sevindik'in hayatı, bu tarihten sonra değişti. Annesi tarafından 7 yaşındayken Seferihisar'daki bir çocuk yuvasına verilen Dilşah Sevindik, 13 yaşından itibaren ise ablasıyla yaşamaya başladı. 16 yaşında görücü usulüyle 30 yaşındaki Ali Sevindik ile nişanlandı, reşit olmadığı için 18 yaşında nikahlandı. Evlenmelerinin ardından oğulları 1.5 yıl önce Hüseyin ve 3 ay önce de Baran dünyaya geldi. Çiftin araları geçim sıkıntısı nedeniyle bozulunca, iddiaya göre Ali Sevindik evi terk etti. Genç anne, iki oğluyla geçim sıkıntısı içinde zorlu bir hayat mücadelesine başladı.
20 METREKARELİK EV
Bayraklı'daki Fuat Edip Baksı Mahahallesi 1619 sokakta, aylık kirası 150 lira olan 20 metrekarelik tek göz odalı evde iki çocuğuna bakmaya çalışan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan Dilşah Sevindik, hayatını komşuların yardımıyla sürdürüyor. Genç anne, evine ekmek alacak para bulamadığı için çoğu zaman aç yatıyor, ailenin yeni üyesi 3 aylık Baran'a mama bile alamıyor. Kısa süre önce ise minik Baran'ın bütün vücudu kabardı. Genç anne, parası olmadığı için oğlunu hastaneye götüremedi.
BELEDİYEDEN YARDIM
Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ekipleri, bir süre önce Sevindik Ailesi'nin evinin kapısını çaldığında üzücü manzarayla karşılaştı. Ekipler, açlıktan zor günler geçiren aileyi Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın talimatıyla bir özel hastanenin acil bölümüne götürdü. Minik Baran'ın inek sütü alerjisi olduğu için vücudunun bu yüzden kabardığı belirlendi. Belediye ekipleri genç anneye ve çocuklarına gıda ve eşya yardımında bulundu.
HAYIRSEVERLERDEN DESTEK İSTEDİ
Tek odalı, mutfağı ve tuvaleti bir olan evde yaşam mücadelesi veren Dilşah Sevindik, hayırsever vatandaşlardan yardım istedi. "Kaderim böyleymiş, bunları yaşamayı ben de istemezdim" diyen Sevindik, "Babam öldükten sonra hayatım değişti. Annem beni yurda verdi, başkasıyla evlendi. 13 yaşında ablamın yanına geldim.16 yaşında görücü usulü nişanlandım. Her şeyin düzeleceğini sandım ama olmadı. Eşim evi terk etti. İki çocuğum var. Hiçbir sosyal güvencem yok. İşim yok. Bu çocukları nereye bırakayım da bir iş bulayım? Nereye gittiysem yardım alamadım. 'Neden çalışmıyorsun' diyorlar. Bu çocuklar ne olacak? Ben istemez miyim çalışmayı? Yarı tok yarı aç yaşıyoruz. Yeni doğan çocuğuma mama alacak para bulamıyorum. Evde bir şey olsa bu sefer tüp yok. Ben aç yaşarım ama çocuklarımın bir günahı yok. Komşuların yardımıyla ayaktayız. Onlar da ne yapsın her zaman destek olamıyor. Evin kirası 150 lira. Onu da veremiyorum. Yakında evden de atarlar beni. Allah kimseye bunu yaşatmasın. Bayraklı Belediyesi bize sahip çıktı. Bizi hastaneye götürdüler, çocuğuma mama aldılar, eşya getirdiler" dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da yardımseverlere çağrıda bulunarak, "Biz belediye olarak aileye elimizden gelen desteği sağladık. Gıda, eşya ve kıyafet yardımı yapıldı. Çocuklar hastanede kontrolden geçirildi. Gerçekten zor durumda bir aile. Hayırsever vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. Bu ailemize destek vereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI