Kayserigaz, “Doğalgaz Kayserigaz İle Zirvede” sloganıyla Kayseri’nin en büyük projelerinden olan, Erciyes Dağı Master Projesi’ne değer katacak Erciyes Dağı Oteller Bölgesi’ne çevre dostu doğalgaz arzını sağladı.
Erciyes Dağı Oteller Bölgesi’nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes’in Master Planı ile farklı bir görünüme kavuştuğunu söyleyerek, “2005’ten itibaren Büyükşehir Belediye’mizin başlatmış olduğu belki de dünyada tek olan Erciyes Master Planı ile Erciyes’imiz çok farklı bir görünüme kavuştu. Neredeyse her yıl Erciyes’te yeni bir gelişime sahne olmuş. Biz de bunlara şahitlik ediyoruz. Burada Büyükşehir Belediye’mizin himayesinde muhtemelen bütün halkımızın kenetlendiği en önemli projelerden bir tanesi Erciyes. Bu uğurda da devletimizin ve belediyemiz takdire şayan bir çaba sarf ediyorlar. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan sayın başkanlığımızın önderliğinde Erciyes’i dünya çapında bir kayak merkezi yapmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Dünyada belki örnekleri var ama böylesine zor bir noktada Erciyes’e doğalgazın gelmesi kullanılması ve işletmecilerimizin hizmetine sunulması herhalde çok rastlanılan bir örnek değil” dedi. Programda konuşan Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ise, zorlu çalışmaların ardından Erciyes’e doğalgazı getirdiklerini vurgulayarak, “Biz bu çalışmaya başladığımızda bu kadar zorlanacağımızı tahmin etmemiştik. Bizim bitirme takvimimiz öndeydi ama Erciyes’in hem iklim hem jeolojik koşulları bizi zorladı. Beklentimizden daha dirençli bir dağ çıktı. Ama çalışma arkadaşlarım, taşeron firmalarımız çok güzel bir çalışma gerçekleştirerek doğalgazı bu zirveye ulaştırdılar. Artık bu bölgedeki tüm oteller, tesisler doğalgazı kullanabilir halde. Artık bugünden sonra vakit kaybetmeden doğalgaz dönüşümü için gerekli faaliyetleri, projelendirmeleri yaparlarsa biz de hızlı bir şekilde onların doğalgaz kullanımını hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz” diye konuştu.
BAŞKAN ÇELİK: “ERCİYES KIŞ SPORLARI MERKEZİ DOĞALGAZIN GELMESİYLE YENİ BİR DEĞER KAZANMIŞ OLDU”
Programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, doğalgazın gelmesi ile Erciyes Kış Sporları Merkezi’nin yeni bir değer kazandığını vurgulayarak “Hep söylenir ‘yol ve su medeniyettir’ diye. Daha sonra elektrik icat edilince ‘yol ve elektrik ilerledikçe medeniyet gelişir’ diye söylenir. Tabi daha sonraları haberleşme teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte internet ve telekom altyapıları da bu medeniyet göstergeleri arasına girdi. Ama asıl ısınma amaçlı kullanılacak bu doğalgaz da son dönemlerde olmazsa olmazlar arasına girdi. Artık bir yerleşim bölgesinde gerek iskan amaçlı gerekse ticari ya da diğer turizm amaçlı olsun o bölgede ulaşım imkanları, yol, elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz var ise o bölgenin kıymeti artıyor. Bu alanda bizim de üzerinde durduğumuz Kayserimizin yeni bir ekonomik değeri olan Erciyes Kış Sporları Merkezi doğalgazın gelmesiyle yeni bir değer kazanmış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamaların ardından Başkan Çelik ve davetlilerin meşale yakarak açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra davetliler yakılan ateş başında sucuk ekmek yedi.