Daha önce vatandaşları broşür ve kamu spotlarıyla bu konuya dikkat çeken emniyetin talebi üzerine, kentte bazı kurumlar tarafından kesilen su, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki ödeme bilgilerinin alt kısmına "Dikkat, telefonda kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtan ve sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. 155 polis imdat" uyarılarına yer verildi.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'


Emniyet Müdürü Caner Tayfur, dolandırıcılık türlerinin en başında telefonla dolandırıcılığın geldiğini belirterek, "Bu zamana kadar birçok insan telefon dolandırıcılarına kanarak parasını kaptırdı. Maalesef ekiplerimizin bu yönde çalışmaları olmasına rağmen bu insanlara kananlar oluyor. Yaşanan dolandırıcılık olaylarını minimuma indirmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Vatandaşları dolandırarak mağdur etmek isteyen art niyetli insanlara karşı tedbirleri elden bırakmadıkları vurgulayan Tayfur, "Yaşanan talihsiz olayların önüne geçmek içinde elektrik, su ve doğalgaz faturalarının üzerine uyarıcı ibareler koyduk. İlgili kurumlara yaptığımız talep olumlu değerlendirildi. Kurum temsilcileri de sağ olsun, talebimizi olumlu karşıladı. Vatandaşlarımız faturayı eline aldığında bu uyarıcı ibareleri rahatlıkla görebilir ve okuyabilir." diye konuştu.

Tayfur, vatandaşların faturaları çöpe atmadan ya da yırtmadan önce dolandırıcılık olaylarına ilişkin yazıyı dikkatlice okumasını ve gerekirse çevresindeki insanların da okumasını sağlamasını isteyerek, "Bizim amacımız yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek. Umut ediyoruz ki bu uyarılarımız fayda verecektir." ifadesini kullandı.