Atakum Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sinecek, kredilerin yatırım ve istihdam için kullanılması gerektiğini söyledi.  Ekonominin kırılgan bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Sinecek, "Krediler iş ve istihdama aktarılmalı. Borçlanmalar Türk Lirası üzerinden yapılmalı. Ekonominin canlanması için kooperatiflerden kullanılan krediler amacına uygun bir şekilde değerlendirilmeli" diyerek uyarılarda bulundu.

'DİKKATLİ OLSUNLAR'

Kooperatiflerin, özel bankalardan yüzde 300 oranında daha ucuz kredi verdiğini kaydeden  Sinecek, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, ekonomide yaşanan sıkıntıların kullanılan kredilerin yatırım ve istihdama aktarılması halinde aşılacağını ifade etti. Sinecek şöyle konuştu:
"Esnaf odalarının kredi faizleri yüzde 9.5 seviyesinde. Bu faiz oranı ile esnafımıza 5 yıl vade ile 275 bin TL işletme, 7 yıl vade ile 1 milyar TL araç kredisi, 10 yıl vade ile 1 milyar TL iş yeri alma ve yatırım kredisi veriliyor. Bu kredilerin amacına uygun bir şekilde kullanılması halinde hem geri ödemelerde sorun yaşanmayacak hem de ekonomimiz canlanacak. Bu nedenle kredi kullanan esnafımız bu kırılgan dönemde daha dikkatli olsunlar ve yatırımlarını doğru işlere yapsınlar. Yatırım ve istihdama aktarılacak krediler, ekonomiye can suyu olacak ve bu kırılgan dönemin atlatılmasını sağlayacak."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.