Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Kütahya’nın da dahil olduğu Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattıyla ilgili yaptığı açıklama sonrasında, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı da bilgilendirmede bulundu. Nazlı, Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar hatlarının öncelikli olarak yapılacağını dile getirdi.

Eskişehir-Kütahya- Afyonkarahisar hattına ek olarak Ankara ve İstanbul’la bağlantılı olacak Yüksek Hızlı Tren Hattıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, projede herhangi bir olumsuzluk olmadığını, uygulama projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar etabına öncelikli olarak başlanacağını ifade etti.

Nazlı, “Hızlı tren projeleri oldukça büyük maliyeti olan yatırımlar. Dünyada sadece 8 tane ülke hızlı tren yatırımı yapıyor. Haliyle Türkiye AK Parti iktidarıyla beraber ilk kez hızlı tren projesiyle tanıştı. Hızlı tren Türkiye’nin mega projelerinden bir tanesidir. Ana arterlerde nüfusu fazla olan şehirler arasında insan taşımacılığını daha rahat ve güvenli yapmak, yol güvenliğini sağlamak amacıyla böyle bir projeye başlanmıştır. Bu kapsamda İstanbul - Ankara, Eskişehir-Ankara gibi projeler öncelikli olarak yapılmış, şu anda buna ilave olarak biz de uzun zamandan beri Kütahya adına Başbakanımıza bakanlar nezdinde hızlı tren ağına Kütahya’nın da alınması için gayret ve çaba sarf ettik. Bu kapsamda Kütahya -Eskişehir arasına raybüs seferleri koyarak hızlı trene entegre olmasını sağladık. Ancak bunun dışında İstanbul - Antalya projesi de 2023 hedefleri arasında yer almıştı. Kütahya bu açıdan da Eskişehir-Kütahya ve Kütahya-Afyon hattının öncelikli yapılması Başkanımız Binalı Yıldırım’ın talimatıyla başlamıştı" dedi.

"Kütahya halkının bu konuda sabırsız olduğunu biz biliyoruz"

Uygulama projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Nazlı, "Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya Milletvekili olması hasebiyle, bu projede Kütahya-Eskişehir hattının ve arkasından Kütahya-Afyonkarahisar hattının öncelikli yapılacağını ifade ederek kalan kısmının da yatırıma alınıp uygulama projelerine başlanacağını ifade etmiştir. Yani projenin devamına ilişkin yapılan bir açıklamadır. Zaten bu projemiz devam ediyordu. Kütahya halkının bu konuda sabırsız olduğunu biz biliyoruz. Ancak çok maliyetli bir proje. Yapımı; hızlı tren hatlarının geçtiği arazilerin yapısından kaynaklanan sıkıntılar ve benzeri nedenlerle birçok kurumdan görüş alınarak gerçekleştiği için bu projeler biraz zaman alıyor. Sadece zaman noktasında bir gecikme var. Onun dışında proje aynen devam ediyor. Zaten şuanda Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyon arasındaki bölgede uygulama projeleri tamamlanmak üzere" ifadelerini kullandı.