AMASYA (AA) - Taşova Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mithat Yılmaz lise mezunlarına yönelik ücretsiz LYS-YGS kurslarının açılacağı bildirildi.

Yılmaz, lise mezunu öğrencilere ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu vereceklerini ve deneme sınavları yapacaklarını söyledi.

Lise mezunu öğrenciler için, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler gibi alanlarda açılacak olan kurslarla ilgili ön talepleri almaya başladıklarını ifade eden Yılmaz, kurslara başvuran öğrencilerin durumlarına göre, kurs planlamaları yapacaklarını belirtti.

Yılmaz, "YÖK tarafından bilindiği gibi sözel, eşit ağırlık, sayısal ve yabancı dil olmak üzere dört alanda sınavlar düzenlenmektedir. Bu dört branşa yönelik öğrencilerin başvurularını belli bir şekilde planlamaya almamız lazım. Bu planlama doğrultusunda kurslarımızın saat dilimleri ve günleri değişebilir. Halk Eğitimi Merkezi Yaygın Eğitim Kurumları yönetmeliğine göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün yönetmelikleri doğrultusunda açacağımız kurslara öncelikle başvuru taleplerinin olması lazım. Biz mezun olma şartını istiyoruz. Çünkü okullarımızda öğrencilerimiz yetiştirme ve destekleme kursları alacaklar. Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber okullarımızda bu kurslar açılıyor. Dolayısıyla bizim öncelikli hedefimiz, mezun olan öğrencilerimize kurs vermektir" dedi.