GAZİANTEP'te, mozaik sanatçısı Gülçin Sökücü, patoloji uzmanı eşi Mehmet Sökücü’nün, safra kesesi ve böbrek ameliyatlarında çıkardığı taşlarla ‘yaradılış’ adını verdiği mozaik tablo yaptı.
Gaziantep’te uluslararası mozaik yarışması ve sergisine katılan mozaik sanatçısı Gülçin Sökücü, Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi patoloji uzmanı eşi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Sökücü’nün ameliyatları ardından safra kesesi ve böbrek taşlarını hastalardan izin alarak mozaik çalışmasında kullandı. 2 çocuk annesi Gülçin Sökücü, hastalardan çıkarılan taşlarla yapılan mozaiğin dünyada ilk olduğunu öne sürdü. Safra kesesi ve böbrekten çıkartılan 2 bine yakın taşın mozaik tabloda kullandığını söyleyen Sökücü, şunları dedi:
"Bu mozaik safra kesesi taşlarıyla Türkiye’de oldukça renkleriyle zenginlik gösteren doğal taşla yapmış olduğum bir çalışma. Bir gün eşimi ziyaret etmeye gittiğim zaman, laboratuvarda öğrencileriyle birlikte safra kesesi ameliyatındaydı. Safra kesesinden rengarenk taşların çıktığını gördüm. Ben de mozaik sanatına gönül vermiş bir insan olarak o taşların büyüsüne kapıldım. Mineraller ve topraktan dünyaya gelen insan konusu aklıma geldi. 'Yaratılış' tabloma da bu şekilde konu oldu, bu şekilde bir birleşim oldu. Eser soyut bir çalışma burada doğum ve ölümü anlatmaya çalışıyor. Taşların renkleri her biri birbirinden farklı ve bu tabloyu 1 ayda hazırladım. Ancak, tabloda kullandığımız materyali toplamamız 1-1.5 yıl sürdü. Çünkü bir sanat eserinde kullandığımız için bütün hastalardan izin almamız gerekiyordu."

FOTOĞRAFLI