ABD’nin New York eyaletindeki Buffalo Üniversitesi, üniversitenin çeşitli bölümlerinde eğitim görmek için müracaatta bulunanları önce sevindirdi, sonra üzdü.



Üniversite, farklı bölümlerde okumak için başvuran 5 bin 100 ‘potansiyel’ öğrenciye, üniversiteye kabul edildiklerini e-postayla duyurdu. Ancak üniversite yönetimi birkaç saat içinde hatalarını fark edip bu kez yanlışlık olduğuna dair ikinci bir e-posta gönderdi. Yönetim, müracaatların tamamen incelenmeden kabul e-postasının başvuru sahiplerine iletildiğini bildirdi.

Üniversitenin sözcüsü John Contrada bilgilendirmenin öğrencilere "yanlışlıkla" gönderildiğini belirterek, bir öğrencinin veri tabanındaki e-posta listesinden hatanın kaynaklandığı ifade etti.

Cantrada, sonbahar döneminde eğitime başlamak için 25 binden fazla kişinin müracaatta bulunduğunu ve bunların sadece 5 bin 400’ünün kabul edileceğini kaydetti.

Üniversite, söz konusu kişilerin başvurularının halen değerlendirildiğini duyurdu. Üniversitenin açıklamasında, “Öğrenci adaylarımız ve onların aileleri için bunun stresli bir dönem olacağını biliyoruz. Buffalo Üniversitesi bu talihsiz hatadan dolayı derin üzüntü duyuyor” denildi.