Taksim Meydanı’nda düzenlenen 12’nci Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nde geleneksel el sanatlarının usta elleri bir araya geldi. Halı dokumadan çiniciliğe, ahşap işçiliğinden tespih yapımına kadar pek çok geleneksel el sanatı dalında hünerlerin sergilendiği festivalin açılışını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu’nun misyonu kültür, sanat ve tarih" dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarını geçmişten geleceğe taşımaya devam eden “Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali, Taksim Meydanı’nda başladı. Beyoğlu Belediyesi tarafından 12’ncisi düzenlenen festival, Türkiye’nin 7 bölgesinden 76 zanaatkârı Beyoğlu’nda bir araya getirdi.

17 Eylül’e kadar devam edecek Festival’de; zanaatkarlar halı dokumadan çiniciliğe, ahşap işçiliğinden tespih yapımına kadar pek çok geleneksel el sanatı dalında hünerlerini sergiledi.

"Beyoğlu’nun misyonu kültür ve sanat"

Festivalin açılışını gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Geçmiş tarihimize baktığımızda İstanbul’un kültürü, sanatı, mimarisi, estetiği, müziği Anadolu ile hep beraber yürümüş. Anadolu’nun bütününde medeniyetin birbirini hep desteklediğini biliyoruz. İstanbul, Anadolu’nun özeti.Onları buraya taşıyor sonra da burada bir elekten geçiriyor, belli bir standart oluşturuyor. Sonra yeniden oraya ihraç ediyor. Anadolu ile İstanbul’un hep böyle bir ilişkisi vardı. Bugün de aynı şeyler devam ediyor. Beyoğlu Anadolu’nun özet, İstanbul, Anadolu’nun özeti. Beyoğlu’nun misyonu kültür ve sanat, tarih ve tarihten bize kalan değerleri korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak" diye konuştu.

Yerli ve yabancı turistler, kaşık oyununu ilgiyle izledi

Müzik dinletilerinin yer aldığı festivalde katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Festivalde oynanan kaşık oyunu renkli görüntüler oluşturdu. Kaşık oyununu ilgiyle izleyen yerli ve yabancı turistler o anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Festival kapsamında meslekte 50 yılını doldurmuş ustalara da plaket verildi.