Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yerel basının şehrin kimliğini yansıttığını ve siyasiler ile vatandaş arasında iletişim köprüsü kurduğunu söyledi
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 10 Ocak’ta il dışındaki bir programa katılacağında dolayı gazeteciler günü erken kutladı. İşeri Tesisleri’nde düzenlenen programa basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Müzik dinletisinin ardından konuşma yapan Başkan Eroğlu, yerel basının şehrin kimliğini yansıttığını ve siyasiler ile vatandaş arasında iletişim köprüsü kurduğunu söyledi. Türkiye’nin demokratik atılımlarını pekiştirdikçe, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarının çok daha özgür, çok daha rahat, çok daha güvenli şartlarda görevlerini sürdürebilecek, demokrasinin gelişmesine, meselelerin çözülmesine çok daha yapıcı katkılar sunacağına inandığını ifade eden Başkan Eroğlu, “İlimizde de bu mesleğe yıllarını vermiş, türlü zorluklar altında görevini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan siz kıymetli basın mensupları ile uzun zamandır tanışıyor, mesleğinizin zorluklarını biliyoruz. Mümkün olduğunca, imkanlarımız dahilinde sizlere yardımcı olup, sıcak bir iletişimi yakaladığımıza inanıyorum. İnşallah daha uzun yıllar hep birlikte Tokat’ımızın ilerlemesi, ülkemizde iyi bir yer edinmesi için bir araya geleceğiz” dedi.
Başkan Eroğlu ayrıca, 9 aylık görevi süresince yaptığı çalışmaları da dile getirerek, “Tokatımızın gelecek 20 yılını, 50 yılını etkileyecek, şehrimize nefes aldıracak, şehrimize ve Tokatlılara vizyon kazandıracak projeler yer alıyor. İstiyoruz ki Tokat bundan 10 yıl sonra 200 bin nüfusu yakalamış büyük bir şehir olsun. Gerek tarım ve tarımsal sanayide, turizmde ve sosyal anlamda ilerlemiş bir kent kimliğini yakalamak istiyoruz. Belediyeciliğin sadece altyapı, yol, kaldırım ve temizlikten ibaret olmadığını düşünüyor ve tüm dinamikleriyle ele alıyoruz” diye konuştu.
Başkan Eroğlu, konuşmasının ardından bir eylemde fotoğraf makinesi kırılan gazeteci Hilal Yıldırım’a fotoğraf makinesi hediye etti.