CHP İzmir'de iki seçim bölgesinde de milletvekili 7 Haziran'a göre birer arttırarak 7'şer milletvekili çıkardı. Ancak 7'nci sıralardan seçilen Kamil Okyay Sındır ve Murat Bakan, AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu seçim sonuçları nedeniyle sevinç yaşayamadı. Sındır ve Bakan buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.
CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde İzmir'de her iki bölgeden 6'şer milletvekili çıkardığı İzmir'de 1'inci Bölgeden 6'ncı sıradan seçilen Kamil Okyay Sındır 1 Kasım seçimlerinde kendi sırasına Atila Sertel geldiği için 7'nci sıradan aday gösterildi. 7 Haziran seçimlerinde 6 milletvekili çıkan 1'inci Bölge de 7'nci sırada olduğu için seçilemeyen Murat Bakan da 1 Kasım'da yine 7'nci sırada aday oldu. CHP 1 Kasım'da her iki bölgede 7'şer milletvekili çıkarınca hem Sındır hem Bakan TBMM'nin yolunu tuttu.
Seçim sonuçlarının ardından gazetecileri açıklama yapan Sındır ve Bakan buruk sevinç yaşadıklarını açıkladı. Bakan, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ülkenin durumu bizden daha önemli. AKP güçlendi. Ankara'daki patmadan sonra AKP milletvekilleri bu işten kim kazançlıysa müsebisinin o olduğunu söylemişlerdi. Terör ortamından AKP'nın kazandığını, bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İzmir ise farkını ortaya koydu. Avrupa ve batıyla iletişim kanalları en açık kent. Özgürlük ve demokrasinin başkenti İzmir gereğini yaptı" dedi.
Kamil Okyay Sındır ise bu seçim sonuçlarının olduğu ortamda kişisel bir sevincin konuşulmasının anlamı olmadığını söyledi. Sındır, “İktidar hükümet kurabilecek çoğunluğa sahip. Bölgemizde seçmenin partimize ve bana sahip çıkmasına sevindim. Oylardaki artış ilimiz adına, İzmirlilerin tutarlılığı ve demokrasiyi özümsemesi adına önemli sonuçtur. Ancak arzu ederdik ki İzmir'de daha yüksek bir oranda milletvekilini Ankara'ya gönderelim. Türkiye genelinde da daha yüksek oy arzu ederdik. İzmirimizi temsil etmenin onurunu yaşacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI