Muş Valisi Vedat Büyükersoy, şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlenen programda bir araya gelerek yakından ilgilendi.
Muş Öğretmenevi konferans salonunda Valilik tarafından düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde organize edilen şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Programa Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emiyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kamu kurum müdürleri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vali Vedat Büyükersoy, şehit aileleri ve gazilerin geçmişte yaşadığı sıkıntılara değinerek şunları söyledi: “Bu vatan, bu bayrak uğruna şehit olanlar gerçek şehitlerdir. Geçmişte birtakım sıkıntıların yaşandığı doğrudur ama artık bu gibi yanlışlıklardan bahsetmek mümkün değildir. Böyle bir ülkede kardeşliğimizi, birlikte yaşam kültürümüzü zedelemeye çalışanlar olursa, o zedeleme girişiminde bulunanlar kendilerine şehit ve gazi diyemezler. Çünkü gerçek şehit ve gaziler bu vatan için, bu bayrak için Mehmetçik ile birlikte mücadele edenlerdir. Onlar, kanları ile canları ile bedel ödediler.”
Şehit ve gazilere şükran ve minnet duyduklarını ifade eden Vali Büyükersoy, “Onlar olmasaydı bizler bugün bu topraklarda özgür bir şekilde yaşama imkânına sahip olamazdık. Çok kıymetli misafirler şehit yakınlarımıza ve gazilerimize ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz ama ülkemiz, onların geleceği ve daha kaliteli bir yaşamları olması için iş imkânı sağlamaktadır. İlimizde de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze başvuru yapan 82 başvurudan yeterli şartları taşıyan 71 kişi kamu kurumlarında istihdam edilmiştir” dedi.
İftar programına katılan herkese teşekkür eden Vali Büyükersoy, “Bugün burada bir arada olduğumuz şehit yakınları ve gazilerimize tekrar şükran ve minnet duygularımızı sunuyorum. Hepinize afiyet olsun” şeklinde konuştu.