Yenimahalle Belediyesi çatısı altında eğitim alan kreşli minikler, mezuniyet heyecanı yaşadı. 6 yaş grubu çocukların mezuniyet töreni, gösteriler ve eğlenceli etkinliklerle renklendi.
Okul öncesi yaştaki çocuklara oyun ve eğitimi iç içe vererek onları geleceğe hazırlayan Yenimahalle Belediyesi anaokulları, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi.
Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen diploma töreninde, Yenimahalle Belediyesi 80. Yıl, Batıkent Anaokulu ve Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Gündüz Bakım Evi’nin 6 yaş grubu öğrencileri mezun oldu. 70 öğrencinin diploma aldığı törene, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal’ın yanı sıra miniklerin aileleri ve yakınları katıldı.
“ALDIKLARI EĞİTİM HAKKINI VERDİLER”
Modern danstan folklöre, dramadan İngilizceye kadar geniş bir yelpazede gösteri sunan minikler, kendilerine hayran bıraktı. Sahne performanslarıyla büyüleyen minikleri, aileleri duygulu ve gururlu gözlerle izledi. Mezuniyet törenlerinde şimdiye kadar aldıkları eğitimin hakkını verdiklerini gösteren gecenin yıldızı 6 yaş grubu öğrenciler, uzun süre alkış aldı.
“DEVLET OKULLARINA BÜYÜK DESTEK”
Gösterilerin ardından minikleri kutlayan Başkanvekili Kartal, “Çocuklarımız bize çok keyifli bir akşam yaşattılar. Hepsini tek tek kutluyorum, gözlerinden öpüyorum. Öğretmenlerimizi ve siz değerli velilerimizi de böylesine pırıl pırıl çocuklar yetiştirdiğiniz için tebrik ediyorum” dedi.
Yenimahalle Belediyesi’nin eğitime verdiği öneme de dikkat çeken Kartal, “Yenimahalle Belediyesi olarak Sayın Başkan Fethi Yaşar göreve geldiğinden beri her yıl okul tadilatları için ciddi bir bütçe ayırıyor” diye konuştu.
En doğru yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten Kartal, “Yine Başkanımız adına bu yıl yeni kreşlerimizin inşaatının da başlayacağını müjdelemek isterim. Yenimahalle’de ve Şentepe’de 2 yeni kreşin temelini atacağız. Bu dönem sonunda kreş sayımızı 10’a yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.
Daha sonra hep birlikte sahneye çıkan 70 öğrenci,Kartal’ın elinden diplomalarını aldı. Ardından kep atan minikler,mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.