Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği” protokolü imzalandığı bildirildi.
Yapılan protokolle birlikte verilmeye başlanılacak olan eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, üst limiti 100 bin TL olan desteklerden yararlanabilecekleri aktarıldı. Girişimciliği geliştirilmesinin temin edilmesi, uygulamalı girişimcilik eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB yeni girişimci desteğine başvuru yapabilmesinin amaçlandığı protokol çerçevesinde, 12-22 Eylül 2015 tarihleri arasında eğitimlerin verileceği belirtildi. Konu ile ilgili ATB’den yapılan yazılı açıklamada, “Afyonkarahisar Ticaret Borsası, KOSGEB işbirliğiyle girişimci adaylara yönelik olarak 70 saat sürecek, ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir. Borsamız ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayıp ‘Katılım Belgesi’ alan katılımcılar, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin TL’lik sabit yatırım desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 100 bin TL’lik Yeni Girişimci Desteği’ne başvurma hakkı kazanacaklardır.
Ön Başvurular 14 Ağustos-3Eylül 2015 tarihleri arasında Afyonkarahisar Ticaret Borsası İdari Binasında yapılacaktır. Ön Başvuruların ardından belirlenecek 30 kişi 12 -22Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılma hakkını elde edeceklerdir.”