Terme Haber - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaklaşık 1 aydan beri fındık piyasasında olan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin(TMO), üreticiden şu ana kadar 350 ton ürün aldığını söyledi.

FINDIK ALIMLARI DEVAM EDİYOR
Arslan Soydan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 24 Nisan'dan bu yana fındık piyasasında olan TMO'nun başarıyla bu süreci yürüttüğünü belirtti. Halen fındık alımını sürdüren TMO'ya ürün veren üretici sayısının hayli fazla olduğunu dile getiren Soydan, üreticilerin TMO'ya fındık vermekten son derece memnun olduğunu ifade etti.

ÜRETİCİNİN TERCİHİ TMO
Soydan, TMO'nun Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Düzce, Sakarya gibi illerde fındık alımı gerçekleştirdiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar TMO üreticiden 350 ton fındık almış durumda. Edindiğimiz bilgiye göre TMO'ya en çok ilgi Ordu'da var. Ordu'da henüz serbest piyasa rakamları 10 liranın üzerine çıkmadığı için üreticilerimizin tercihi TMO oluyor. Ayrıca yetkililerden aldığımız bilgiye göre bundan sonrası için de TMO'dan randevu alan üreticilerimizin sayısı hayli fazla."

'GELECEK YIL DA ALSIN...7
TMO'nun gelecek sezonda da piyasada olmasını dilediklerini belirten Soydan, "İnşallah yetkili makamlar bu yönde karar alır. Serbest piyasa koşullarının üreticilerimiz adına çok fayda sağlamadığı ortada. Bu noktada TMO modeli, üreticilerimizin hakkını sonuna kadar savunacaktır" ifadesini kullandı.

Soydan, zor günlerinde üreticilerin imdadına yetişen TMO'yu devreye sokan hükümet yetkililerine de teşekkür etti.