30 Mart seçimlerinden sonra Merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanlığını tekrar kazanan Selahattin Gürkan'a, AK Parti Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve parti yöneticileri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "30 Mart sürecini hep beraber yaşadık. Özellikle hem yerel hem de genel iktidarımızın omurgası olan teşkilatımızla çok ciddi çalışmasıyla, milletimizin teveccühüyle hem Türkiye'de hem de Malatya'da ve Battalgazi'de çok ciddi başarılara imza attık. On yıllık belediye başkanlığı sonunda büyükşehir olan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin metropol ilçesi, 300 bin nüfuslu ilçenin belediye başkanı olarak görev yapacak. Yerel yönetimle tanışan Battalgazi şimdi üç yüz bin nüfuslu bir kez daha yeniden yerelden yönetime sahip olacak" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, seçimlerde AK Parti üzerinde oynanan oyunların boşa çıktığını ve seçimlerde milletin iradesinin tecelli ettiğini söyledi.

Şahin, "Türkiye'de yüzde 45'lik oy oranıyla kabusa sürüklemeye çalışan zihniyetlere çok ciddi bir ders verilmiş oldu. Biz her zaman için mutlaka milli iradenin tecelli etmesi noktasında en yüce makamın millet iradesi olduğunu ve sandık olduğunu biliyorduk. 30 Mart öncesinde oynanan kirli oyunları ve tezgahları biliyorsunuz. Ama milletimizin sağ duyusu beklenen doğrunun yanında olduğunu göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, "Gerek 2004 yılında gerekse 2009'da vatandaşımıza vermiş olduğumuz sözleri, onlara sunmuş olduğumuz projeleri gerçekten daha fazlası ile yerine getirdik. 30 Mart 2014'de başlamış olduğumuz bu görevde, sunmuş olduğumuz projelerin fazlasını gerçekleştirmeyi yeğliyoruz. Bu süreçte gerek teşkilatımızın değerli üyeleri gerekse milletvekillerimiz Ankara'da iş ve işlemlerin takip edilmesi noktasın da burada ki işlerin takip edilmesi noktasında hep yanımızda oldular. Bundan sonra ki süreçte de yanımızda olacaklarına inancımız tamdır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, "30 Mart 2014 seçimleri süresince beraber çok ciddi çalışmalar yaptık. Milletimizin ve Battalgazili hemşerilerimizin desteği ile rekor seviyede bir oy oranı ile bu görev Selahattin Gürkan Başkanımıza tevdi edildi. Battalgazi sorumlulukları yetkileri artırılan ve hizmet alanı genişleyen bir belediyedir. Selahattin Gürkan Başkanımızın tecrübesi, Battalgazi de 10 yıl boyunca başarı ile görev yapması, bu yükün altından kalkacağının işaretidir "diye konuştu.