AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, AK Parti’nin 13 yıl boyunca çiftçinin ve üreticinin yanında olduğunu söyledi. Tüfenkci, “Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz devam edecek. Çiftçilerimize ilave destekler vereceğiz” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçim kapsamında Kale ilçesini ziyaret ederek, ilçe teşkilatı üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Tüfenkci ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, milletin 1 Kasım’da vereceği oyların Türkiye’nin istikametini ve kaderini belirleyeceğini kaydetti. Tüfenkci, 1 Kasım’da 7 Haziran’daki tablonun aynısının çıkmasını istemediklerini belirterek, iktidar olmak istemeyen bir muhalefet olduğunu belirtti.
ÇİFTÇİYE 70 MİLYAR HİBE
AK Parti’nin tek başına, iş başına gelmek istediğini dile getiren Tüfenkci, çiftçiye hibe miktarının 70 bin TL’ye ulaştığını ifade etti. Tüfenkçi, "Bu mesele, bir memleket meselesi. Bu bilinçle 1 Kasım’da sandıklara gitmeliyiz. İnşallah yeniden AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye, yeniden ilerlemesini sürdürecek” ifadelerine yer verdi. Konuşmasında çiftçilere de seslenen Tüfenkci, çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Tüfenkci, “Bazı girdilerdeki maliyeti düşürmek için KDV’yi sıfırlıyoruz, yemde, gübrede. Bu sayede çiftçimizin ticaretine büyük katkı sağlanmış olacak. Çiftçilerimiz yem ve gübreyi daha ucuza aldığı gibi, yem ve gübre ticareti yapan esnafımızda bu KDV indirimi sayesinde ticaret hacimlerini artırmış olacak. Bakınız, toplam tarımsal destekleme ödemeleri 2002 yılında 1,87 milyar TL iken, 2014 yılında 9,5 milyar TL olarak gerçekleşti. 2003’ten bugüne çiftçilerimize verdiğimiz nakit hibe tarımsal destek toplamı 70 milyar TL’ye ulaştı. Başbakanımızın da dile getirdiği gibi ilk günkü aşkla bu çalışmalarımızı, hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Tüfenkci, ayrıca Saadet Partisi’nden AK Parti’ye geçen Sabri Cengiz’e AK Parti rozeti taktı.