Giresun’un Görele İlçe Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olan “Askıda Ekmek” uygulamasını hayata geçirdi.
“Birlikte Paylaşalım” adı altında yürütülecek olan kampanya ile birlikte Görele Belediyesi, Görele ilçesinde bulunan 33 fırında bu uygulamayı başlattı. Fırınların yanı sıra kampanyanın tanıtımının yapıldığı afişlerin bulunduğu market ve bakkallarda da sürdürülecek olan “Askıda Ekmek” projesi ile Görele Belediyesi, “Veren El ile Alan El Arasında Köprü” olacak.
Başkan Tolga Erener, Osmanlı’da başlatılan “Askıda Ekmek” uygulamasını günümüzde yaşatmak adına bu kampanyayı başlattıklarını belirterek, “Bu uygulama ile ekmek alan hayırseverler bir ya da daha fazla ekmeği de ihtiyaç sahibi olanlar için alarak Askıda Ekmek bölümüne bırakıyor. Her fırında Askıda Ekmek miktarını belirten tabelası olacak. İhtiyacı olan vatandaşlar ise Askıya bırakılan ekmeklerden ihtiyaçları kadarını alıyor. Böylece “Veren El ile Alan El Arasında Bir Köprü” oluşturularak ihtiyaç karşılanmış oluyor” dedi.
Kampanya için afişler hazırlandığını ve bu afişlerin uygulamanın yapıldığı fırın, market ve bakkallara asıldığını belirten Başkan Erener, “Vatandaşlarımız afişleri gördükleri işyerlerinde “Askıda Ekmek” kampanyasına katılabilirler. Unutmamalıyız ki Bu proje bir Sosyal Sorumluluk Projesidir. Görele Belediyesi şayet bu uygulama ile toplumsal bir fayda sağlayabilirse ne mutlu bizlere. Bu projeye destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.