Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Becerir, 2017 yılının ilk 10 ayında il genelinde 4 milyon 612 bin 677 vatandaşın ayakta tedavi gördüğünü, 1 milyon 163 bin 875 hastanın da acil servislerde tedavi altına alındığını belirterek, toplam 5 milyon 776 bin 552 kişinin sağlık hizmetinden faydalandığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Becerir yaptığı açıklamada, 2017 yılı içerisinde Tekirdağ il genelinde 223 aile sağlığı merkezi, 10 devlet hastanesi 1 ağız ve diş sağlığı hastanesi, 2 ağız ve diş sağlığı merkezi, 1 üniversite hastanesi, 8 özel hastane, 3 özel tıp merkezi, 1 özel ağız ve diş sağlığı merkezi, 17 özel poliklinik-ağız ve diş sağlığı polikliniği ile Sağlık Bakanlığının misyon ve vizyonları doğrultusunda vatandaşlara sağlık hizmeti sunulduğunu ifade etti. Dr. Becerir, “İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon, planlama, denetim ve geliştirme faaliyetleri hız kesmeden devam etmiş olup, bundan sonraki dönem içerisinde de sağlık hizmetlerinin en üst seviyede verilebilmesi amacıyla gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

61 bin 558 acil vakaya müdahale edildi

Tekirdağ’da 10 ayda verilen sağlık hizmetlerini de anlatan Dr. Cengiz Becerir, “ 2017 yılı ilk 10 ayında toplam ayaktan 4 milyon 612 bin 677 vatandaşımızı muayene etmek suretiyle akut ve kronik hastalıkların önlenebilmesi yönünde ilimizde önemli çalışmalar yapılmıştır. Toplam acil muayene sayımız 1 milyon 163 bin 875 olup, durumu aciliyet gerektiren birçok vakaya müdahale edilmiş, vatandaşlarımızın ileriki dönemlerde hayatlarını iyi idame ettirmeleri yönünde sağlık hizmeti verilmiştir. Toplam 38 bin 279 vatandaşımız kamu hastanelerimiz bünyesinde opere edilmiş, şikayetlerinin çözümü için her türlü personel, alt yapı özellikli hizmetlerden il genelinde çağrı hattına yapılan ihbarla 29 adet 112 Acil Sağlık Hizmetler İstasyonu personeli ve ambulansı ile toplam 61 bin 558 vakaya çıkış yapıldı. Kritik dakikalar ve saniyeler içerisinde hayat kurtarma ve hayatın daha iyi idame ettirilmesi amacıyla 24 saat süresince çalışan 112 acil sağlık hizmetleri sistemimizi vatandaşlarımızın sağlığı için her daim görev yapmış ve bundan sonrada aynı dikkat ve özenle görevine devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Daha verimli sağlık hizmeti verebilmek için çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan Dr. Cengiz Becerir, “2017 yılı içerisinde toplam nüfusu 972 bin 875 olan Tekirdağ ilimize kamusuyla, üniversitesiyle ve özeliyle Sağlık Bakanlığımız misyon ve vizyonları doğrultusunda, çağın gereklerine uygun sağlık hizmeti verildi. 2018 yılında da aynı ivme, aynı uyum, aynı çalışma ve aynı gayret doğrultusunda sağlık hizmetlerimiz verilecek olup, daha etkin ve daha verimli sağlık hizmeti verilebilmesi gayesiyle İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu vesile ile 2017 yılı içerisinde hastalanan, kaza geçiren ve tedavi gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar, 2018 yılının Tekirdağımıza sağlık ve mutluluk getirmesini canı gönülden dilerim” dedi.