Talas Belediyesi’nin açtığı dikiş-nakış, örgü, aşçılık ve pastacılık gibi kurslara katılan Başakpınarlı kadınlar, el emeği göz nuru becerilerini kermeste mahalledeki cami inşaatına katkı sağlamak için satışa çıkardı.
Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen kermese Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayları Havva Talay Çalış ve Halil Ergen, İlçe Başkanı Ragıp Dost, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, mahalleli kadınlar ve kursiyerler katıldı.
Dualarla açılan kermesi gezen Başkan Palancıoğlu, el emeği ürünlerden havlu ve çeşitlerini kermese katkı için satın alırken, yiyecek bölümünde ise tatlı alarak misafirlere ikram etti. Kadınların öğrendiklerini hayır işinde kullanmasının takdire şayan bir davranış olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, "Başakpınar Mahallemizde geçtiğimiz yaz belediyemizin desteklediği ve hayırseverlerin katkıda bulunduğu bir cami temeli atmıştık. Şimdi ise kurslarımıza katılarak becerilerini geliştiren kadınlarımız camiye hayırda bulunmak için kermes düzenledi. El ürünlerinden yiyeceklere çok çeşit var. İnşallah camimiz de tamamlandığında hep birlikte ibadete açarız" diye konuştu.