Valililer Kararnamesi ile merkeze çekilen Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, yüzlerce kişinin katılımıyla veda etti. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.
Bolu Valiliği önünde toplanan kalabalığa konuşan Ahmet Zahteroğulları, bir yıldan bu yana Bolu’ya hizmet ettiğini ifade ederek, “Bugün ayrılış günü. Gelişimiz ne kadar doğalsa gidişimizin de böyle olduğuna inanıyorum. Biz devletimizin milletimizin emrindeyiz. Devletimiz bize ne görev verdiyse bundan önceki görevlerde olduğu gibi bunu şerefle yapmaya çalıştık gayret ettik. 26 yıldır meslek hayatımda çok önemli görevlerde bulundum. Bu zamana kadar bir müfettişe bile ifade vermek nasip olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Adam gibi geldim adam gibi gideceğim. Adam gibi gelmenin adam gibi gitmenin bir bedeli var. Adamlık pahalı bir şeydir. Adamlık ucuz olsaydı herkes adam olurdu” dedi.
Daha sonra kendisini uğurlamaya gelen vatandaşlarla tek tek tokalaşan Vali Zahteroğulları, arabasına binerken çok sayıda vatandaş gözyaşlarına boğuldu. Yaşlı bir kadın Zahteroğulları’nın arabasının camından elini sıkarak ağladı.