Mersin’in Silifke ilçesinde 8 aylıkken geçirdiği ateşli hastalığın ardından yapılan iğne sonucu ’Spastik serebral palsi’ (kas zayıflığı) hastalığına yakalanan 20 yaşındaki Kübra Arıcı tedavi için götürüldüğü İstanbul’dan geri döndü.
Yaklaşık 20 yıldır yatağa bağlı yaşayan Kübra Arıcı’nın dramını anlatan haberlerden sonra harekete geçen Silifke İlçe Sağlık Müdürlüğü, genç kızı ambulans ile evinden alarak tedavi için İstanbul’a götürmüştü.
Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından yeniden Silifke’ye dönen Kübra Arıcı, çok mutlu olduğunu belirterek, “Silifke’den sesimi duyup bana bu şefkat elini uzatan herkese teşekkür ediyorum. Tedavi sürecimin başladığı için çok mutluyum. 20 yıldır yatalak olarak yaşam mücadelesi veriyorum. Artık bu durumdan sıkıldım. Bir an önce iyileşip ayağa kalkmak istiyorum. Mersin Valimiz başta olmak üzere Silifke Kaymakamımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İstanbul’da tedavim süresince benimle yakından ilgilenen doktor ve hemşirelere çok teşekkür ederim. İstanbul’da 7 hafta fizik tedavi ve ameliyat oldum. 2 ay tedavim yapıldı” dedi.
Anne Sultan Söyler ise, tedavi için gerekli tetkiklerin yapılmaya başlandığını ve uzun bir tedavi sürecinin olacağını belirterek, "Tek isteğim, kızımın iyi olması. Yardımcı olan yetkililere, onlara ulaşmamızı sağlayan basın mensuplarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.